Fotowedstrijd: Welk gebouw in Zaandstad vind jij het allermooist? Dat vinden we mooi bedacht van Zaans architectuurplatform Babel dat in oktober een mooi Babel-festival houdt ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad. Babel is benieuwd “welk gebouw de Zaankanters het meest bewonderen”.

Ze stuurden bij hun persbericht een geinig voorbeeld: de Beatrixtoren in Zaandam. Als je die op de foto wil zetten (want je moet een zelfgemaakte foto van je favoriete gebouw insturen), moet je wel een beetje opschieten, want het staat op de nominatie om gesloopt te worden.

En wat zou er gebeuren als Zaanstadters massaal de Beatrixtoren kiezen? Wordt die dan niet gesloopt? Wij sturen in ieder geval deze in. (Onder het bericht de foto’s die wij in de afgelopen jaren van de Beatrixtoren maakten.)

De voorwaarden: een zelfgemaakte foto van je favoriete gebouw insturen, “met een beschrijving van maximaal 60 woorden waarom juist dit gebouw jouw hart heeft gestolen. Zorg ervoor dat de foto ook iets van de omgeving van het gebouw laat zien, want architectuur staat nooit op zichzelf. Kun je niet kiezen? Geen probleem, je mag gerust meer dan één gebouw insturen.”

Tot en met 31 mei heb je de tijd om je foto in te sturen op de website. “Daarna zal een jury bestaande uit een architect, een stedenbouwkundige en een fotograaf beoordelen welke maximaal 25 foto’s doorgaan naar de volgende ronde.” (Als de architect Sjoerd Soeters is maakt de Beatrixtoren weinig kans, want hij wil die nu juist graag slopen.)

Vanaf 15 juni worden de foto’s op de website van Babel gepubliceerd, waarna er op de foto’s gestemd kan worden. Tijdens het Babel-festival op 5 oktober wordt bekend gemaakt welke foto de meeste stemmen heeft gekregen.

Onder: slideshow (swipen of pijltjes gebruiken)

Tekst: Piet Bakker, Bron: Nieuwsbrief Babel, Foto: boven Babel, slideshow Orkaan archief