Ismail Ilgun overweegt aangifte tegen ‘rattenvanger’

Ismail Ilgun is verbaasd over het nieuws dat ‘Maar Ten’, de anonieme man die vorig jaar een Facebookpagina maakte met daarboven zijn foto en de oproep om Poelenburg te “ontdoen” van “vieze smerige besmette stinkratten”, niet vervolgd wordt.

Het Bureau Discriminatiezaken heeft op de dag dat de Facebookpagina werd geplaatst de politie verzocht om in te grijpen. Daarop werd de pagina na enkele uren uit de lucht gehaald.

Ook deed het bureau aangifte tegen ‘Maar Ten’, maar het Openbaar Ministerie oordeelde dat – Hoewel er wel sprake van belediging en discriminatie was- Ilgun zelf aangifte had moeten doen.

Ismail was daar niet van op de hoogte, de dader was anoniem, het gebeurde daarbij in de tijd dat hij een mediaverbod had, zijn telefoon en laptop waren afgepakt en er nogal wat op hem afkwam.
Deze week gaat hij onderzoeken of hij alsnog aangifte kan doen.

Het beeld boven is een screenshot uit het ‘sorry-vlog’ van Ilgun.

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Joop Tralala

  De pot verwijt de ketel …………

 • themx

  Kan hij ook een sorry filmpje maken… Maar echt even serieus is de orkaan getrouwd met de Ismail of sinds kort een correspondent?

  Bedoel ik heb ook wel eens aangifte gedaan en sorry tegen een collega,vriend en partener gezegd, misschien een idee voor een heel artikel? Lijkt me niet en gelukkig maar. Alleen kan iemand me uitleggen waarom dit verhaal zo uniek is?

  • Merel Kan

   Getrouwd? Nee.
   Ilgun heeft landelijk voor een flinke storm gezorgd. Zelfs onze minister-president schold hem uit. Nadat hij uit eigen beweging meerdere keren ‘sorry’ had gezegd en duidelijk aangaf zijn gedrag te willen verbeteren, werd hij door het OM alsnog gedwongen weer ‘sorry’ te zeggen.
   Dat Ismail nu besluit zelf een grens te trekken in hoe ver hij bereid is (discriminerende) beledigingen te accepteren, is wat ons betreft het vermelden waard.
   PS Jouw persoonlijke aangiftes en excuses naar partners etc… kan je naar ons mailen, dan wegen wij af of we d’r een stukje over tikken.

   • Willemsen

    Je kunt beter uit eigen beweging tussen aanhalingstekens zetten.

   • Joep

    Rutte noemde hem ’tuig van de richel’. En dat is precies hoe hij zich gedragen heeft. Hij en zijn vriendjes hebben mensen geïntimideerd, bedreigd, mishandeld en ze hadden verboden wapens in bezit. Juliëtte Rot kan er over meepraten.
    Maar inderdaad één paar keer sorry zeggen is dan wel genoeg.
    En als er dan een tegenreactie op komt dan is dat belediging? Hou toch op, dit soort gasten komen veel te makkelijk weg met hun gedrag.

    • Merel Kan

     Brrr…
     ‘vieze smerige besmette stinkratten’ en ‘Alle middelen zijn toegestaan om de wijk vrij te krijgen van deze smerige diersoort’ goedpraten geeft een inkijkje in een vrij eng brein, meneer Joep.

 • rj

  Mooi stukje berichtgeving en opmerkelijk dat er (slechts enkele maar toch nog) negatieve reacties op komen van mensen die deze man waarschijnlijk niet eens persoonlijk ontmoet hebben, nergens voor open staan en op voorhand veroordelen.

  Lieve mensen… veroordelen is KERK; “Wie afwijkt wordt gestraft”.
  Schuld, Boete, Straf en Zonde zijn de commerciële middelen van kerk en adel (nu kerk en staat) om de mensen eronder te houden door ze tegen elkaar op te zetten.

  Voor wie het wenst te doorzien…

  (dit was mijn vorige reactie op een post over Ismail: https://www.facebook.com/HetLichaamLiegtNooit/posts/1285359731573691)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *