Rattenvanger niet vervolgd

De man die vorig jaar september een Facebookpagina maakte met de daarop de foto van Ismail Ilgun en de oproep om Poelenburg te “ontdoen” van “vieze smerige besmette stinkratten”, komt daar mee weg. Hij hoeft zelfs geen excuses te maken voor zijn opruiende vuilspuiterij.

Het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek Waterland deed aangifte “wegens discriminatie, het aanzetten tot haat en oproepen tot geweld”.

Volgens het Openbaar Ministerie was er wel sprake van belediging en discriminatie, maar daartegen had Ismail Ilgun zelf aangifte moeten doen (update: Ismail overweegt aangifte te doen).

Anonieme held ‘Maar Ten’ plaatste zijn bericht (“Alle middelen zijn toegestaan om de wijk vrij te krijgen van deze smerige diersoort.”) op het moment dat er veel onrust was als gevolg van de media-aandacht voor de Zaanse vlogger en zijn vrienden. In de uren na plaatsing kreeg het initiatief duizenden steunverklaringen.

Het Bureau Discriminatiezaken heeft op de dag dat de Facebookpagina werd geplaatst de politie verzocht om in te grijpen. Dat is gebeurd. De pagina werd na enkele uren uit de lucht gehaald.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *