Jan de Wittestraat weer begaanbaar

Begin deze maand schreven we twee keer over de Jan de Wittestraat in Koog a/d Zaan. Daar ging bij de herinrichting van de straat zo ongeveer alles mis wat er mis kon gaan: de riolering ging kapot, stroom en water vielen uit en de straat was slecht of niet bereikbaar.

Maar nu is er goed nieuws te melden. Als toetje op de ellende viel begin vorige week nog even de straatverlichting uit maar nu kregen we foto’s van de eindfase.

De werkzaamheden duurden bijna drie maanden, vanaf het weekeinde van 13 september toen de straat open ging tot vorige week dinsdag 8 december.

Begin deze maand stuurde Michel Veerkamp ons een soort van griezelfilmpje en een paar dagen daarna konden we zien hoe het er overdag uitzag. Hieronder zijn foto’s van de afgelopen periode.

Straat open, riool kapot
opgebroken
Max 15 km
Bijna af…
Deel dit artikel:

4 reacties

 • Elly van de Stadt

  Hoera het einde is in zicht. Binnen ligt bijna net zoveel zand als buiten maar dat mag de pret niet drukken.😀😀😀

 • anneke steemers

  ik ben blij dat het bijna voorbij is en we eindelijk weer een mooie straat krijgen. En nu maar hopen dat de bewoners van de Stationsstraat hun kliko’s en afval in hun, toch ruime, tuinen neerzetten en niet in de Jan de Wittestraat…..Ook onderhoud aan hun schuttingen en garages wordt erg op prijs gesteld, het is tenslotte waar de bewoners tegenaan moeten kijken.
  Het zou ook fijn zijn om wat meer groen te krijgen in de vorm van geveltuintjes want er zijn twee grote bomen verdwenen die niet meer worden terug geplant vanwege ruimtegebrek daartoe, jammer!

  • Elly van de Stadt

   Helemaal gelijk Anneke en helemaal de kliko’s in eigen tuin de erven van de Stationsstraat zijn groot genoeg om er zelf geen last van te hebben en het is geen fris gezicht voor de bewoners van de Jan de Wittestraat om in de zomer tegen de uit de kliko’s kruipende maden aan te kijken.

 • Martijn Baas

  Helaas lijkt het of de stratenmakers op sommige plekken dronken zijn geweest.
  Voorbeeld is de overgang aan het eind van de handen witte straat waar opeens een stoeprand van enkele centimeters midden in de doorgaande straat zit. Enorm gevaarlijk vooral als het donker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *