Griezelen in Jan de Wittestraat (filmpje)

Michel Veerkamp woont in de Jan de Wittestraat in Koog a/d Zaan. Daar gaat het niet helemaal lekker: straat opgebroken, riolering en waterleiding kapot, gasleiding lek en stroom uitgevallen. En nu is ook de straatverlichting ermee opgehouden…

Zaanstad, de aannemer en Liander geven elkaar de schuld. Maar de straat zit ermee… Michel stuurde ons zijn relaas en maakte een filmpje (ouderlijk toezicht gewenst).

“Sinds 10 september zijn hier werkzaamheden aan het riool en de gasleiding. De straat is opgebroken en heeft twee weken voor niks opengelegen omdat men geen vergunning voor werken in verontreinigde grond had.

De nieuw aangelegde riolering is kapot gegaan samen met de waterleiding waardoor wij ongeveer een week ons water 3 minuten moesten koken om het veilig te kunnen drinken. De gasleiding is lek geweest en we hebben stroomonderbreking en stroomstoring gehad.

We hebben de afvalbakken via het park aan de straat moeten zetten omdat ze niet over het paadje pasten wat over was. We hebben een week over een loopbrug en door de tuin van drie (!) buren moeten lopen om er uit te komen. We hebben door zand moeten ploegen met fietsen en scooters in de overige weken.

Nu het laatste stukje straat aan de beurt is moeten wij langs bouwhekken, pompen, over waterslangen, langs paaltjes en over rijplaten en planken de straat uit. Allemaal enigszins begrijpelijk omdat het nodig is.

Maar nu op vrijdagavond doet de straatverlichting het niet. Daardoor is het wachten op ongelukken.

De gemeente zegt dat het de verantwoording van de aannemer is.
Maandag gaan zij het regelen. Die aannemer zegt dat het de verantwoording van de gemeente is. Liander geeft aan dat het de verantwoording van de gemeente is.

Wij zitten drie nachten in het donker in een gevaarlijke situatie. Uiteindelijk maar de politie gebeld om te waarschuwen dat ze maar beter zaklampen kunnen meenemen als er een noodgeval is. Zij komen kijken zeggen ze.

Iets meer dan een week geleden moest een buur opgehaald worden door de ambulance. Ik hoop dat er dit weekend niets gebeurt want geen hulpdienst kan er zo fatsoenlijk bij.”

De Jan de Wittestraat in Koog a/d Zaan ligt tussen het Koogerpark en de Stationsstraat: https://goo.gl/maps/mr7CcPwniuZd1maw5

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Adri van Wijnen

  De aannemer is hoogstwaarschijnlijk de veroorzaker van de lichtuitval van de openbare verlichting (kabelbreuk en/of kortsluiting). Deze zal (via de gemeente) een partij moeten aansturen, die de storing kan oplossen.

 • Elly van de Stadt

  Jeetje wat erg je ziet inderdaad geen hand voor ogen. Zelf woon ik op nr 65 maar kunnen meteen het park in of door de steeg naar het Kogerhout die mazzel hebben wij gelukkig. Maar het is schandalig dat ze de verantwoording afschuiven op elkaar.

 • Kick van der Horst

  Kunnen we de woorden verantwoordelijkheid en verantwoording weer op de juiste manier gebruiken???

  Los hiervan, veel sterkte voor de bewoners. Hopelijk neemt een van de partijen het initiatief om dit op te lossen en bakkeleien ze daarna over verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en kosten. Sterkte!

 • Petra Keizer

  Ondertussen is er toegezegd dat er actie ondernomen zou worden…… helaas zonder resultaat!,

 • Elly van de Stadt

  Nu is de hele straatverlichting uitgevallen🤬🤬🤬

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *