Jan Hovers is per 1 januari 2015 door het bestuur van de stichting Zaans Museum benoemd tot opvolger van de huidige directeur Fokelien Renckens-Stenneberg die dan met pensioen gaat.

Hovers (56 jaar, wonend in Amsterdam) is thans directeur van het Airborne Museum in Arnhem (Oosterbeek), en was daarvoor o.a. werkzaam bij de Anne Frankstichting en het Amsterdams Historisch Museum. Onder zijn leiding wist het Airborne Museum het bezoekersaantal naar 100.000 te brengen, hetgeen een aantal is dat ook in het verschiet ligt bij het Zaans Museum nu daar de inrichting geheel vernieuwd is waardoor het zeker een groter publiek zal gaan trekken.

“Het bestuur is ervan overtuigd in Jan Hovers een juiste opvolger te hebben gevonden voor de huidige directeur: met zijn ervaring en onder zijn deskundige leiding zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Zijn ervaring zal geen overbodige luxe zijn aangezien de flinke ambities die geformuleerd zijn, in een part-time functie gerealiseerd moeten worden (32 uur).

Eerder schreef De Orkaan over de zoektocht naar een nieuwe directeur (m).