Jan van Briemen overleden

We kunnen ons niet voorstellen dat er iemand in de Zaanstreek rondloopt die geen herinnering heeft aan Jan en Ann van Briemen.

Vanaf 1962 vingen ze voornamelijk vogels op in en om de woonboot op ’t Kalf in Zaandam. Later in Krommenie kregen ze daar nog veel meer ruimte voor.

Jan was al geruime tijd ziek. Op reis in Zuid-Afrika verslechterde zijn situatie en daar is hij op 79-jarige leeftijd overleden.

Op 26 november 2011 overleed Ann en vorige week donderdag op 14 maart is Jan bij haar begraven.

De foto linksboven maakten wij in mei 2016 tijdens het afscheid van de Vogelopvang van Jan-Willem Kaaijk.

Het bestuur, beheer en alle vrijwilligers van Stichting Vogelopvangcentrum plaatsten een kort bericht met een mooie foto van Jan en Ann samen op hun Facebookpagina. 

Hier vind je het Orkaan-dossier over de opvang.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Marco

  Ik woonde tussen 74 en 87 in het Kalf. Wij gingen vaak brood inzamelen voor Ann en Jan. Ook haalden wij geld op of deden iets voor het goede doel en dat was natuurlijk de vogelvangst ….
  Mooie mensen die onbaatzuchtig klaar stonden voor onze gevleugelde medeaardbewoners. Ik heb altijd grote waardering gehad voor de inzet van dit koppel. Dag en nacht bij weer en ontij je kon altijd langskomen.
  Rust zacht Jan op de plaats waar je hoort: aan de zijde van Ann.

 • Ilja

  An en Jan waren mijn oom en tante wat was ik daar altijd trots op. Ik zocht de struiken af naar gewonde vogels.
  Tegen de kinderen op school zei ik altijd “kennen jullie het vogel opvang centrum? nou dat is nou van mijn oom en tante!”
  Ik heb leuke herinneringen hier aan en vind het ook zo jammer dat ze er niet meer zijn. Maar zo als altijd komt aan alles een einde.

 • Edward Heijn

  ik heb daar mogen als krantenjongen op die woonboot mijn handen mogen warmen aan een warme kop chocola, die herinnering blijft je altijd bij, het waren mensen met een hart van goed, ..hoop dat hun werk wat ze in het verleden gedaan hebben , ook gewardeerd word, deze mensen verdienen eigenlijk een standbeeld ergens op het kalf, waar ook hetgene waar ze het voor deden duidelijk gemaakt word…

 • Jan en Ann waren onze buren open het Kalf. Wij woonden direct naast hun in boot Diantha. Ik herinner mij nog de zwanen die Ann aan onze kant in een grote teil watervast maakte! bijzondere mensenen erg lief,niet alleen voor dieren maar ook voor mensen! Jan heeft in de walvisvaart gezeten, hij had er mooie verhalen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *