Voor de 80-jarige Jannie Poel uit Purmerend kwam gister een droom uit: voor het eerst in een trouwjurk.

Jannie is altijd ongetrouwd gebleven (“het kwam er niet van”) waardoor het witte-jurk-gebeuren aan haar neus voorbij is gegaan (of bespaard is gebleven, net hoe je er naar kijkt).

Maar dankzij de inzet van een leger vrijwilligers werd zij vanmiddag verrast met een trouwjurk, een bruidstaart, een ritje in een trouwauto, een bruidsreportage, bruids-make-up, champagne, een bruidskapsel en de ontvangst in een burgemeestershuis…

en… een bruidegom!

mevrouw bloem media

Het initiatief werd genomen door Tiffany Jellese (links achter mevrouw Poel) die stage liep als activiteiten-begeleider in verzorgingstehuis De Rusthoeve in Purmerend.

Op de vraag of iemand iets mistte in het leven zei mevrouw Poel dat ze ooit een trouwjurk aan zou willen. Tiffany dacht dat het zo te regelen was en belde wat rond. In Purmerend werd en lauw gereageerd maar Daniella Meer van WomenWants/Zaans Bruidshuis (foto onder met mevrouw Poel) was meteen in voor het plan.

mevrouw bloem daniela

Mede dankzij de inspanningen van De Orkaan meldden zich al snel meer vrijwilligers die allen een onderdeel van het programma voor hun rekening namen. Fotograaf Bart Homburg wilde de bruidsreportage wel maken.

mevrouw bloem bart homburg

De bloementuin zorgde voor het boeket, Jolanda Buhrs van Drinks&Gifts sponsorde de champagne, MadeWidLove zorgde voor de bruidstaart.

taart krommenie

Yovibel (Krommenie) deed het kapsel en de make-up (foto hieronder) terwijl Josefien Gigengack het burgemeesterhuis in Krommenie ter beschikking stelde.

mevrouw bloem 3

O ja, en er was een tijdelijke bruidegom, Hans Helsloot, geregeld. Hans (een jonkie van 62) is al jaren getrouwd maar wij houden het stil…

mevrouw bloem henk

Om 13:00 begon het feest bij de Zaanse Bruidszaak, de jurk werd gepast, de make-up en het kapsel gedaan. Daarna vertrok de stoet naar het Burgemeesterhuis in Krommenie, daar wordt de bruidstaart aangesneden. Bij de Vermaning in Krommenie zijn de trouwfoto’s gemaakt.

De exclusieve Orkaan-bruidsreportage:

Dorothe Ottenhof regelde een auto (een Humber Sceptre uit 1964).

mevrouw bloem humber2

Vriendinnen van de bruid Klara van Naarden en Leonora Bus, bewonderen de jurk.

mevrouw bloem bruidsmeisjes

Er was massale media-aandacht, o.a. van RTV Noord-Holland en Hart van Nederland.

mevrouw bloem media2

Hier de reportage van Hart van Nederland.

Nog een filmpje dan (gemaakt door Daniela. Op haar Facebookpagina staan meer foto’s).

Meer foto’s zien?

Bij Oog Op Zaandam zijn foto’s van de rest van de dag te zien, hieronder alvast eentje.