Verkiezingen Purmerend FvD-‘proeftuin’ voor Zaanstad? UPDATE: 2 zetels

Vandaag is de laatste dag van de verkiezingen in Purmerend. Die gemeente fuseert met Beemster waardoor er een nieuwe gemeenteraad gekozen moet worden.

Ook Thierry Baudet’s Forum voor Democratie doet meer in Purmerend. Volgens raadsleden in Zaanstad zou dat best wel eens een proeftuintje kunnen zijn voor Zaanstad waar in maart 2022 verkiezingen zijn.

Vanwege de aangepaste corona-regels duren de verkiezingen drie dagen, vanavond wordt de uitslag verwacht. Bij RTV Purmerend is een liveblog over de verkiezingen.

UPDATE: FvD behaalde 2 zetels, de PVV ging terug van 3 naar 2. De Stadspartij / Burger Polder Partij werd de grootste partij.

Fraude

Baudet die zich de laatste tijd zich vooral onderscheidt door dubieuze ‘feiten’ over vaccinaties te verspreiden, stelt in een video dat in Purmerend (en in de andere gemeenten waar tussentijd verkiezingen zijn) stembusfraude dreigt waarbij FvD-stemmen niet meegeteld worden.

Hij roept op een foto te maken van je stembiljet (met FvD-hokje rood gemaakt) met ID-bewijs (!) en dat samen met de locatie van het stembureau naar het FvD te sturen zodat de partij kan controleren of alle FvD-stemmen wel worden meegeteld.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Martin Meuleman

  Onafgeschermde id bewijzen onbeveiligd naar emailadres sturen zonder dat je weet hoe ze er mee omgaan…lijkt mij zeer onwijs….en de suggestie dat de stembureaus nu ook al meedoen aan een complot. Ga er zelf eens zitten of woon het tellen bij dan zie je hoe lastig fraude daar is.

 • Eelco Taams

  Deze actie van Baudet heeft zijn doel nu al bereikt. Zelfs de nette en kritische Orkaan helpt mee het gif te verspreiden waarmee FvD onze democratie wil ondermijnen. Twijfel zaaien over de integriteit van de leden van de stembureau’s en voorsorteren op het aanvechten van de verkiezingsuitslag als die tegenvalt. Een aanpak die hij heeft geïmporteerd uit de VS. Voor het overige is er maar heel weinig belangstelling voor de verkiezingen in Purmerend en Beemster.
  Het is bijzonder als je de stembureau’s niet vertrouwt, maar het partijbureau van FvD wel en een foto van je stembiljet en je ID toevertrouwt. Die kunnen daarmee een database opbouwen voor ledenwerving en donaties. De stemming is niet voor niets geheim. Dat is ter bescherming van de kiezer, die anders aangesproken kan worden op het stemgedrag.
  Zo’n foto bewijst niet dat iemand op FvD heeft gestemd. Je kunt het blanco stembiljet fotograferen, printen en dan een hokje onder FvD rood maken, opnieuw fotograferen en dat opsturen. Zo kan FvD ‘bewijzen’ dat je stem niet mee is geteld.
  Tot slot kan zo’n mailadres natuurlijk ook een nepaccount zijn van de AIVD.

 • Jos Everaerts

  Hoe was het spreekwoord ook weer “zo als de waard is ….”

  • Hette Winkel

   Als gepensioneerd ambtenaar (van gemeente Purmerend) wil ik het opnemen voor mijn oud-collega’s en de vrijwilligers op de stembureaus. Zij doen bij elke verkiezing nauwgezet hun werk. Soms tot diep in de nacht.
   Zolang Baudet niet met bewijzen komt voor zijn insinuaties is dit gewoonweg een laffe belediging aan het adres van mensen die zich niet zullen verdedigen.

 • De FVD verspreid geen dubieuze”feiten”. Het zijn feiten van officiële instanties. De media vertelt leugens en verdraaid de waarheid Waar is de zogenaamde democratie waarin fatsoenlijke mensen onderdrukt, uitgesloten worden. mishandeld worden door de politie. Degene die deze zogenaamde democratie ondermijnen is het kabinet(D66, VVD, CDA, CU)en de meelopers.

 • Bep Hogendorp

  Er wordt in het artikel niet echt verder ingegaan op wat er in de titel wordt gesteld. Jammer.

 • Louis Dirksen

  Het wordt hoog tijd dat we kunnen gaan stemmen via DigiD. Ook niet te vertrouwen, zeggen ze…..Maar als je toch niets of niemand meer vertrouwen kan dan maar stemmen bij een instantie die je persoonlijk wel vertrouwt. Forum zit in ieder geval voor mij persoonlijk niet bij die instanties…….

 • Sam Huisman

  Ons wannabe-Trumpje dat liegt dat het gedrukt staat…hij is alleen maar aan het stoken, komt nooit met feiten of bewijzen. En doet daarmee af als betrouwbaar politicus.
  En natuurlijk gaat niet iedereen stempas met ID plaatsen, dus hoe betrouwbaar is deze methode om fraude aan te tonen, dan?

  • Peter Bos

   Als het aantal zetels voor het forum juist groter is dan je op basis van het aantal opgestuurde foto’s mag verwachten, levert Thierry de dan blijkbaar door fraude verkregen zetels in?

 • Jeannette Schoone

  Ik snap niet dat we er met zijn allen weer bovenop springen. Die vent is gestoord. Geef hem aub geen platform en steek er geen energie in.

 • Wim Ortsen

  Het is nou wel wat maanden later, en Baudet haalt weer de voorpagina’s over gesjoemel met zijn zogenaamde bestseller.
  Waarom stemmen mensen in godsnaam op dat soort figuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *