Zaanse makers in beeld #3

In de serie Zaanse Makers in Beeld gaan we met de mensen van Jongwijs op bezoek bij Zaanse makers en doeners. We lopen met hen mee en ontdekken welk ambacht ze uitoefenen.

Deze keer fietsen we mee met de Jongwijs-bakfiets die elke week goed gevuld zit met twee verschillende soepen van chef-kok Sylvester, ambachtelijk brood van bakker Lex Brakenhoff en afwisselende streekprodcuten van andere makers uit de Zaanstreek. 

Het initiatief is ontstaan in corona-tijd, toen veel niet mogelijk was. Inmiddels doet de Jongwijs-fiets elk weekend tientallen haltes aan. Van Krommenie tot Westzaan en van Assendelft tot Zaandam. Liefhebbers van de ambachtelijke lekkernij nemen hun waar af die ze online gereserveerd hebben. Zie in de video hoe dat in zijn werk gaat. Van een krat paprika’s in de ochtend tot blije Zaankanters met een soepmaaltijd van de chef. 

Een keer proberen? De Orkaan mag voor haar lezers een soepmaaltijd inclusief brood en boter voor €3,25 (ipv €6,50) aanbieden. Per persoon eenmalig te verzilveren. Bekijk op jongwijs.nl hoe laat de Jongwijs-fiets op zaterdag of zondag bij jou in de buurt langskomt én reserveer je gewenste producten. Vul aan het einde van het reserveringsformulier de code De-Orkaan-Soep in om de korting te claimen.