Het tweedaagse lentefeestje in het Twiske staat weer voor de deur. Op de openingsdag, zaterdag, gaan raadsleden van Oostzaan op werkbezoek naar het festival Lentekabinet. De uitnodiging stond openbaar in het raadsinformatiesysteem, maar ons verzoek om deel te nemen werd afgewezen.

Volgens Dekmantel (organisator Lentekabinet) hebben de raadsleden ‘geen toestemming gegeven voor de aanwezigheid van journalisten’ en ‘uit eerdere ervaringen weten we ook dat niet iedereen zich hier gemakkelijk bij voelt.’ We hebben een aantal raadsleden gesproken en die zeggen dit niet gecommuniceerd te hebben naar Dekmantel. Wat Dekmantel of misschien wel raadsleden te verbergen hebben is ons onduidelijk.

De uitnodiging voor het werkbezoek stond openbaar in het raadsinformatiesysteem (ibabs), maar is inmiddels verwijderd, zonder duidelijke reden. Er stond geen vermelding dat alleen raadsleden en bestuurders aanwezig mochten zijn. Hoewel we de dag daarna welkom zijn voor een perswerkbezoek (dat overigens niet online te vinden was en waarvoor we geen voorafgaande uitnodiging ontvingen), zou het meelopen met de raadsleden en bestuurders veel waardevoller zijn voor ons journalistieke werk.

Meer lezen over het Lentekabinet? bekijk die artikelen hier

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: uitnodiging werkbezoek en Dekmantel. Foto: De Orkaan.