Juliëtte Rot (DZ) fractie-assistent Forum voor Democratie Noord-Holland – update

De fractieleider van Democratisch Zaanstad (DZ) in de gemeenteraad van Zaanstad is per eind juni actief geworden als fractie-assistent van Forum voor Democratie bij de Statenfractie in Provincie Noord-Holland. Het betreft een bezoldigde functie.

Rot’s nieuwe baan duikt op in het overzicht van ‘Openbare betrekkingen en andere functies naast het raadslidmaatschap’ van van Zaanstad. De nieuwe versie is op 30 juni op de website van de gemeente gezet.

Wat de nieuwe baan betekent voor de toekomst van DZ is onduidelijk, wat gebeurt er als FvD met een eigen lijst in Zaanstad komt? Stapt Rot over of blijft ze bij DZ?

“Het betekent niks voor DZ. Ik ben ook geen lid van Forum. Ik ben half mei begonnen voor maximaal een jaar. Blijf actief voor DZ, het assistentschap is een technische, geen politieke functie. Zal mij verkiesbaar stellen als lijsttrekker, maar de leden kiezen de lijsttrekker van DZ. Het geeft me ook inzicht hoe het werk in de Provincale Staten gaat.” (Update 18.00 uur)

Rot werd in 2018 lijsttrekker voor DZ als opvolger van oprichter Aart Molenaar.

Vorig jaar stapten vijf leden van de Noord-Hollandse Statenfractie op bij FvD, o.a. omdat Baudet geen afstand wilde nemen van het ‘bruine randje’ van de jongeren-afdeling waar extreem rechtse uitingen via app-groepen werden gedeeld. Ook verweet men Baudet dat de fractie zou zijn opgedragen ‘dwars te liggen’ bij de coalitie-onderhandelingen volgens NH Nieuws.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Ik werk in een slachthuis en ben vegetariër.
  Ik werk voor een orthodoxe geloofsgemeenschap en ben lid van de euthanasievereniging.
  Ik werk in een garage en ben milieuactivist.
  Ik werk voor de Russische staat en ben mensenrechtenactivist.
  Ik werk voor Diyanet en ben lid van de PKK.
  Ik werk voor het Nederlands Dagblad en ben openlijk homoseksueel.
  Zij werkt voor FVD en is alleen maar technisch bezig als fractie-assistent.
  Hahahahahahahahahahahahahahaha.

  • Peter van Haasen - PVV

   Misschien is dat wel de reden dat er vorige maand 2 fractieleden per direct uit de fractie zijn gestapt.
   Dat is wel geheel in de lijn van het FvD, dat gebeurt daar ook aan de lopende band

   • O Beets

    Ook ik ben zo’n gewone burger die waardering heeft voor de inzet van Juliette Rot voor de Zaanse burgers, en kan dat los zien van de partij(en) waar zij zich aan verbindt. Ik begrijp deze keuze ook niet. Maar we kunnen haar keuze niet begrijpen, of het er niet mee eens zijn, maar laten we in ieder geval géén voorbeeld nemen aan dat deel van de (top)ambtenaren van Zaanstad of dat deel van de Zaanse gemeenteraad dat elkaar de tent uitvecht. Laten we het niet op de persoon spelen, maar respectvol met elkaar omgaan, alsjeblieft!

  • D. Lek

   U vergeet “Ik ben homo en val op vrouwen” dat kan waarschijnlijk weer niet volgens u, maar is ongeveer het niveau waar u zich op bevind. Misschien kunt u zich verheffen door het over de inhoud te hebben. Als gewone burger waardeer ik het erg hoe zij zich inzet voor de Zaanse burgers. Ook bij mij. En zich nu verder wil ontwikkelen is alleen maar goed.
   U kunt het niet eens langer dan zes weken volhouden om de gemeenschap te dienen vanwege een “complot”.
   Bahabahabaha.
   Jammer dat dit soort reacties worden toegestaan.

  • Martin Noppert

   je reactie raakt kant noch wal, ofwel, slaat werkelijk nergens op.

 • Louis Dirksen

  Het toestaan van niet -beledigende , niet- racistische/homofobe/gender/ of wat dies meer zij reacties? Dat trekt mij juist zo aan bij de Orkaan. Ga zo door, Merel……

 • M. de Boer

  Ik heb 38 jaar gewerkt met de moderne binnenvaart, maar ben net zo lang ook al voorzitter van een club van historische schepen?
  Iedereen heeft als het goed is WERK en daarnaast een hobby – dus geen enkel probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *