Juliette Rot tijdelijk fractievoorzitter DZ, vervangt Aart Molenaar

Tot het zomerreces van 2016 wordt Juliette Rot fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad.

De huidige fractieleider Aart Molenaar treedt wegens persoonlijke omstandigheden tijdelijk terug als voorzitter van Democratisch Zaanstad.

Bij het begin van het nieuwe politieke jaar is het de bedoeling dat Molenaar terugkeert. De grondlegger van Democratisch Zaanstad noemt het tegenover De Orkaan zelf “een rustpauze”.

Juliette Rot was eerst steunraadslid en sinds 2014 raadslid voor DZ.

juliette rot

Het is niet de enige wisseling in de raad van Zaanstad. PvdA fractievoorzitter Songul Mutluer wordt vervangen door René Tuijn in verband met de afronding van haar proefschrift.

Eerder gaf Ton Brekelmans het stokje over aan Harrie van der Laan (POV), verdween fractieleider Gemma Kwantes uit raad er werd vervangen door Sanna Munnikendam (D66) en kwam Marc Wit in de plaats van de terugtredende Anneke Grondman (CDA). Gerard Hartog (VVD) werd opgevolgd door Gerard Ram.

Bij D66 (Martin Hoek), ROSA (Mariska Schuttevaer voor Aad Verburg), VVD (Harm-Jan Egberts) en SP (Maikel Kat voor Sonja van Elmpt) kwamen nieuwe raadsleden.

Alleen alle wethouders zitten er nog.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Jullie vergeten Mariska en Aad…
  Overigens, in het kader van de eeuwig door DZ bepleite openheid: hoe zien die ‘persoonlijke omstandigheden’ van Aart Molenaar eruit?

  • Boon

   Ik ben absoluut geen fan van DZ en haar voorganger maar indien hij het heeft over persoonlijke zaken dan huur je Prive maar inom dat uit te zoeken. Maar dat heeft niets meer met openheid in politieke zin te maken.

  • De Orkaan

   We hebben het hem gevraagd, een “rustpauze” noemt hij het zelf.

   Vergeten “Mariska en Aad”? Was Aad ook fractievoorzitter dan?

   Wie we echt vergeten waren was Gerard Hartog (VVD) die opgevolgd werd door Gerard Ram. Die staat er nu bij.

   Qua raadsleden zijn volgens ons ook Martin Hoek (D66) en Harm Jan Egberts (VVD) nieuw.

 • Eric vriend

  Rot voor Molenaar

 • Gerrit

  Das nou typisch Erik Schaap, het braafste knulletje uit de klas.
  De openheid door Molenaar bepleit gingen toch niet over privé omstandigheden? Maar je heb je zin, je bent weer genoemd!
  Wat de omstandigheden ook zijn Aart sterkte!!!

  • Barend

   Precies Gerrit. Schaap probeert een startschot te geven aan een ieder die Molenaar niet mag. Lees zijn opmerking nogeres en zie de vraag om te gaan ginnegappen over wat zijn persoonlijke omstandigheden dan zouden zijn. Gezien zijn gezever over discriminatie en anderen in een hoek zetten, zou je zeggen; wat u niet wil dat u geschied…. Toch wetende dat deze man boekjes schrijft over o.a. liquidaties gepleegd door het verzet in WO2 , kan ik mij voorstellen dat hij zichzelf vereenzelvigd met zijn idee van het bestrijden van wat hij vind dat het kwaad is. Het kwade is in zijn ogen o.a. de PVV. Op twitter geeft hij ook geen blijk van een realistische kijk op de kwestie van die Ebru Umar. Ipv dat hij veroordeeld waar deze kwestie eigenlijk om gaat, word Umar zelf en media op de korrel genomen. Nee, Schaap is in mijn ogen niet degene die je onvoorwaarlijk zou moeten volgen op weg naar een betere wereld.

   • Boon

    Zoals boven ook staat vind ik het niet nodig om te weten waarom van hr.Molenaar en daar volg ik je wel in maar dat laatste kan ik mij niet in vinden. Het is meer van wie niet voor ons is is tegen ons. Ik zie Umar als pyromaan, dan ga je ook niet opvallend bij de brand staan. Dus wat deed ze nu in Turkeye. En ja helaas ik zie de PVV als erfgenaam van het verderfelijke gedachtengoed van Anton Mussert en kan je niet steunen. Een betere wereld begint bij minder haat en daar merk ik bij de PVV maar ook bij IS weinig van.

    • Barend

     Boon, eigenlijk gaat het niet om wie de persoon Umar is; het gaat om het principe van vastzetten om kritiek op Erdogan. Wat ze daar deed had misschien met familie te maken? Een betere wereld begint met minder haat! Juist. En minder haat zie ik ook niet bij Schaap en volgers.

 • Dick Smit

  Aart sterkte. Wat een lullige opmerking van dat schaapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *