KFC doet goede zaken, SVA dichter bij titel

In strijd om de nacompetitie te ontlopen, wist KFC met 3-1 te winnen van directe concurrent Enkhuizen. Ook Sporting Krommenie en Westzaan wisten dit weekend drie belangrijke punten bij te schrijven.

SVA is dichter bij de titel na winst bij RCZ.

1e klasse zondag 

Nummer 11 Assendelft liep bij concurrent LSVV tegen een 1-0 nederlaag op. De ploeg uit Zuid-Scharwoude staat op de veilige 9e plek en heeft nu 5 punten voorsprong. Fortuna W. staat hier nog tussen op de 10e plek. De ploeg verloor thuis met 1-3 van IVV en staat 3 punten achter op LSVV. Beide Zaanse teams hebben nog 6 wedstrijden om de nacompetitie te ontlopen, beginnend met een onderling duel op zaterdag 15 april.  

2e klasse zondag

KFC moest het thuis opnemen tegen Enkhuizen, een directe concurrent in strijd om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van René Reijinga won verdiend met 3-1 en neemt daarmee enigszins afstand. Tegelijkertijd hebben ze met 3 punten achterstand ook nog steeds de 4e plek binnen handbereik. Saenden was lang op weg naar een enorme stunt bij koploper Vios W, maar door een laat tegendoelpunt moest Saenden alsnog genoegen nemen met 1 punt. Donderdag speelt Saenden de inhaalwedstrijd tegen ZAP. Er moet gewonnen worden om aansluiting te krijgen met de veilige plaatsten. 

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

3e klasse zondag

SVA is weer een stap dichter bij de titel. Niet alleen wonnen ze zelf de lastige uitwedstrijd bij RCZ met 0-1, ook zagen ze de concurrenten punten verspelen. Onder andere nummer 3 Swift verloor bij de WSV’30, dat net als Sp.Krommenie met een goede reeks bezig is. De Krommeniërs wonnen voor de 4e keer op rij. Het werd bij Nieuw West Utd 2-3 en de ploeg lijkt zich na een moeizame start in de competitie alsnog veilig te gaan spelen. 

4e klasse zondag

Zaterdagavond werd de derby Westzaan-Zaandijk al gespeeld. De thuisploeg won met 2-1 en naderde de veilige 7e plek van de Zaandijkers tot 2 punten. Rood Wit Zaanstad liep op eigen veld tegen een verrassende 2-3 nederlaag op tegen middenmoter Spaarnwoude. De titel lijkt daarmee voor de ploeg van Levinho Wijdenbosch verder uit zicht te raken. 

5e klasse zondag

Knollendam had nog enige hoop om van de 8e plek af te komen en misschien nog een plek te stijgen. Tegen de nummer 7 SDW, werd echter een kansloze 5-1 nederlaag geleden. 

Wedstrijden zondag 02 april

  • Fortuna W – IVV 1-3
  • LSVV – Assendelft 1-0
  • KFC – Enkhuizen 3-1
  • Vios W – Saenden 2-2
  • RCZ – SVA 0-1
  • WSV’30 – Swift 4-2
  • Nieuw West Utd. – Sp.Krommenie 2-3
  • Rood Wit Z – Spaarnwoude 2-3
  • SDW – Knollendam 5-1

Foto: Vios W – Saenden van Theo van Vlaanderen 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *