Kluiscontrole Trias: 10 drugs, 2 vuurwerk, 1 boksbeugel en een muis

De politie Zaanstreek meldt op haar Facebookpagina dat ze in samenwerking met het Trias College in Krommenie een preventieve kluiscontrole hebben gehouden.

Daarbij troffen ze: ‘10 zakjes drugs, 2 stuks vuurwerk, 1 boksbeugel en een computermuis’ aan.

Verdachte muis
De muis is verdacht: mogelijk is hij afkomstig van diefstal. Over sporenonderzoek -DNA? PD? MO?- doet de politie geen uitspraak hangende het onderzoek.

PolitieDe politie heeft het bericht inmiddels van haar pagina verwijderd, maar in de Facebookgroep Je Bent Zaankanter als… staat nog een screenshot.

De reacties op de vondst variëren van: “Ik zie geen drugs? Alleen wiet en hasj” via “Godskolere wat een drugs vangst” en “Wat een brave kinderen .. Was in onze tijd wel anders” naar “Je eigen kluis ook geen privacy meer?” tot “Diegene met de boksbeugel meteen royeren en celstraf geven …”

Oh ja en “De Orkaan? Wat is dat nou weer voor onzin?” Maar dat vonden wij eigenlijk een beetje een malle reactie.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Erik Esteie

  10 zakjes softdrugs…

  Bij echte drugs denk ik aan heroine, cocaine, enz

  Jammer dat oom agent geen onderscheid meer maakt en alles op één grote hoop gooit

  • Dwarsligger

   @Erik Estele: En dat is maar goed ook. Softdrugs zijn allang niet ‘soft’ meer dankzij het hoge THC-gehalte. Of wens jij een jonge generatie een leven met psychoses toe? En de maatschappij hoge kosten voor de geneeskundige zorg en de uitkeringen omdat verslaafden niet kunnen werken?

   • Erik Esteie

    Beste Dwarsligger, kan jij even aangeven waar je hier in de Zaanstreek wiet of stuff met hoge THC gehaltes kan kopen, dan zou ik ze namelijk graag willen aanschaffen want zowel Squad als Moonlight als Headlines verkopen allen maar maar bagger…

    Maar je hebt gelijk hoor, verbieden die hap en bij elke jongere waarbij wiet of stuff wordt aangetroffen 30 jaar heropvoedingskamp

    Dat zal ze leren!

  • Courtney

   He spoor jij wel helemaal?! Drugs is drugs ! En kinderen van die leeftijd horen dat niet in een kluisje te hebben laat staan te gebruiken en of te verkopen. Ben je nou werkelijk zo een leeghoofd?!

   • Erik Esteie

    Ja ik ben zo een leeghoofd 🙂

    Kinderen van die leeftijd?

    Welke leeftijd, is er al bekend hoe oud die “kinderen” zijn waar SOFT drugs in de kluisjes zijn gevonden?

    Als jij zo een verantwoordlijke ouder bent dan hoor je je kinderen te wijzen op de gevaren van een samenleving, en daar horen allerlei drugs nu eenmaal bij, of je dat nu leuk vind of niet. Verbieden helpt niet, verbieden heeft nooit geholpen en zal nooit helpen, beter is om voorlichting te geven over de gevaren.

    Je verbied je kinderen toch ook niet om deel te nemen aan het dagelijkse verkeer?

    Weet je trouwens hoe gevaarlijk paardrijden is, er vallen jaarlijks meer doden en gewonden door paardrijden dan door het roken van een jointje

    • Broekjevol de 3e

     Het gaat om een voortgezet onderwijs. Kinderen dus. En het is toch geen of/of? Je kan voorlichting geven, het verbieden en communicatie controleren.
     Ik heb op 2 verschillende scholen gezeten, een strenge school die controleerde en een die er weinig aan deed. Die school die er veel aan deed was een een stuk netter en een stuk beter onderwijs met normen en waarden. Is nog geen onderzoek, maar geeft wel te denken.

 • Broekjevol de 3e

  Dit soort spullen horen mijn inziens niet op een school thuis. Als we dit echter wel normaal vinden zou ik mij eerder druk maken over het alcohol en rookwaren koop verbod voor minderjarige.

 • loraine

  Drugs is drugs en in welke vorm dan ook, hoort niet op een school thuis. En vergis je niet het begint met wiet, wiet maakt je verslaafd, je hebt steeds meer en het ook steeds sneller nodig tot je op een dag overstapt omdat het niet meer werkt en dan ben je niet alleen verslaafd maar heb je ook geld nodig om het te bekostigen en jongeren die vroeg aan drugs beginnen is algemeen bekend dat ze qua denkvermogen niet volgroeien en dus niet veel zullen betekenen op de arbeidsmarkt. Bovendien het gaat hier om leerlingen in de categorie 11 t/m 17 jaar. Dit zijn leerlingen die straks mogelijk een dienstverlenende of bouwsector in gaan. Ook daar hoort drugs niet thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *