Knutselen aan de Stemwijzer: De Orkaan biedt hulp

Gisteravond mochten alle 14 raadsfracties brainstormen over onderwerpen voor de Stemwijzer. Welke onderwerpen moeten daarin komen zodat zwevende kiezers hun stem kunnen bepalen?

De pers was nadrukkelijk niet uitgenodigd voor deze bijeenkomst maar dat weerhoudt ons er uiteraard niet van de helpende hand toe te steken.

Waar gaat het in de komende verkiezingen over? Wij hebben drie suggesties: Cultuurcluster, Cultuurcluster en Cultuurcluster.

Bent u voor extra geld voor het Cultuurcluster als het niet voor zo’n € 40 miljoen gebouwd gaat worden? Moet de gemeente opnieuw met de NS onderhandelen over de bouw van het Cultuurcluster? Moet alles ondernomen worden om de bouw tegen te gaan?

Er zijn natuurlijk ook andere onderwerpen: de A8-A9 (gaan we niet over), spoortunnel (idem), de busbrug (is hopelijk al geregeld), honden- en toeristenbelasting (gaat nergens over), betaald parkeren, autoluw centrum en blauwe zones (makkelijk scoren), moskee in Saendelft (idem) … maar niks zo hot als het Cultuurcluser.

De twee verantwoordelijke wethouders zijn al weg (Emmer) of gaan weg (Verschuren), de coalitieonderhandelingen gaan over het Cluster. Dat wordt trouwens eenvoudig: de huidige coalitie plus GroenLinks (die met de erfenis van Linnekamp is opgezadeld). Als die een meerderheid halen is de coalitie in een middag in elkaar geknutseld. Heb je geen stemwijzer meer nodig.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Maikel Kat

    Ik was er helaas niet bij gisteren…maar nog drie weken wachten op uitslag rechter referendum cultuurcluster…wellicht gaan we dan weer handtekeningen ophalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *