Kom erbij in Krommenie

Bij de SeniorenVerenigingKrommenie (SVK) kan je op dinsdagochtend 4 oktober langs komen om ‘een bakkie te doen’, een praatje te maken, een luisterend oor te vinden of gewoon gezellig om andere mensen te ontmoeten.

Maar er wordt nog veel meer georganiseerd in het dorp voor mensen die andere willen ontmoeten: elke woensdag in één van de kerken, op donderdag in de Groote Weiver en op vrijdag – speciaal voor (ex)mantelzorgers – bij het Sociaal Wijkteam.

Het overzicht:

 • Dinsdagochtend 4 oktober bij SeniorenVerenigingKrommenie, vanaf 10.00 uur in Buurtcentrum de Pelikaan aan de Kervelstraat 185a (foto boven)
 • Elke woensdagmorgen kunt u terecht bij één van de kerken in Krommenie voor gezelligheid en ontmoeting. ’s Morgens van 10 tot 11.30 uur. 
  • Elke eerste én derde woensdag van de maand in de ontmoetingsruimte van de Petruskerk, Snuiverstraat 2.
  • Elke tweede woensdag van de maand in de Doopsgezinde Vermaning aan de Noorderhoofdstraat 46.
  • Elke vierde woensdag van de maand in de Leliekerk, Lisdoddelaan 2.
  • En elke vijfde woensdag van de maand in de Oud Katholieke Nicolaaskerk aan de Noorderhoofdstraat 131.
 • Elke donderdag van 13.00 tot 16.00 uur bent u welkom in de Huiskamer in de Groote Weiver, industrieweg 1a in Wormerveer. Stephan is daar gastheer, hij kan u er alles over vertellen (s.vossen@swt.zaanstad.nl/06-83097934)
 • Op vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur komen (ex)mantelzorgers bij elkaar om hun ervaringen te delen en even te ontspannen. Dit is bij het Sociaal Wijkteam, Snuiverstraat 63a in Krommenie. Wilt u meer hierover weten, neem dan contact op met Mariette: (m.klaren@swt.zaanstad.nl/06-83281959)

Stephan Vossen en Mariette Klaren kunnen benaderd voor informatie over een van de activiteiten in Krommenie. Wie het spannend vindt om de eerste stap te zetten of om alleen te gaan kunnen met hen contact opnemen: Stephan (s.vossen@swt.zaanstad.nl/06-83097934), Mariette (m.klaren@swt.zaanstad.nl/06-83281959) van het Sociaal Wijkteam kunnen helpen.

Mensen met een lichamelijke beperking zijn je misschien vaker alleen dan ze zouden willen. Simpelweg samen een kop koffie of thee drinken of samen even de deur uitgaan kan al zo gezellig zijn. Dat kan als een vrijwilliger van de Zonnebloem langskomt. Of kent u iemand die er veel aan zou kunnen hebben? Neem dan contact op met de Zonnebloemafdeling Krommenie, via zonnebloemkrommenie@gmail.com. Zij zoeken dan samen met u naar een geschikte vrijwilliger.

Wie zelf vrijwilliger wil worden kan ook contact opnemen met het Sociaal Wijkteam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *