Het spektakel van de Korfballeague ging zaterdagavond weer van start. Groen Geel opende thuis tegen DOS ’46 met een gelijkspel en KZ reisde voor de tweede keer in korte tijd af naar Delft voor een wedstrijd tegen Fortuna. Dat legde ze geen windeieren want de eerste drie punten zijn binnen voor Koog Zaandijk.

KZ

KZ, dat ook dit jaar gaat voor eindelijk weer eens een play-off plek in de top 4 mocht openen bij Fortuna in Delft. De zuid-Hollanders zijn nooit een makkelijke tegenstander (vorige week won KZ in Delft nog na strafworpen in de finale om een oefentoernooi) en het is dus een mooie opsteker dat de wedstrijd die lang op stuivertje wisselen leek werd gewonnen.

Na een openingsfase waarin Fortuna op 2-0 voorsprong kwam was het Carlo de Vries die de eerste goal voor KZ maakte in het nieuwe seizoen van de League. De hele eerste helft verliep zo. KZ bleef steken op een achterstand van steeds één tot twee doelpunten. De kentering kwam rond de rust. Vlak voor de thee was het Carlo de Vries die de 10-9 ruststand op het bord schoot. Vlak na rust ging hij door op de ingeslagen weg en maakte gelijk de 10-10 die werd opgevolgd door de 10-11 van Marjolijn Schenk.

Voor het eerst was de voorsprong daar en tot de 14-16 bleef die steeds een doelpunt. In de laatste drie minuten liep KZ uit van 15-16 naar 15-18 en was de buit binnen. Als slotsalvo deed Fortune nog iets terug en zette zo de 16-18 eindstand in de boeken. Topscorers aan Zaanse kant waren Carlo de Vries met vier en Marjolijn Schenk met drie doelpunten. Aanstaande zaterdag speelt KZ voor het eerst thuis, om 20.00 uur in DVO de tegenstander in topsportcentrum de Koog.

Groen Geel

Groen Geel was zaterdagavond de morele winnaar van de wedstrijd tegen DOS’46 uit Nijeveen.
De Wormers die afgelopen zomer maar liefst negen spelers/-sters zagen vertrekken, speelden in een enerverende wedstrijd 12 – 12 gelijk. Iedereen had Groen Geel op voorhand afgeserveerd, dat bleek dus onterecht.

Trainer Chris Beuk was ook eerlijk:

‘We speelden een wedstrijd waarin we hebben laten zien dat we niet vooraf afgeserveerd hoeven te worden. We bleven in de eerste helft een beetje achter, maar de gehele tweede helft hebben we eigenlijk niet meer achter gestaan. Natuurlijk zijn er zaken die anders en verbeterd moeten worden, maar daar kunnen we nu aan werken. Er stonden veel spelers in zonder korfballeague ervaring en we hebben het niet onaardig gedaan. Aankomende vrijdag spelen we tegen LDODK, daar moeten we ook realistisch in blijven, die zullen we niet gaan winnen, maar we gaan er ook niet heen met het idee om ruim te verliezen.’

De wedstrijd tegen LDOKD wordt bij uitzondering gespeeld op vrijdagavond omdat Groen Geel zaterdagavond het 100-jarig jubileumfeest viert.

Door: Edwin Kleiss. Met dank aan Dennis Dallinga die de wedstrijd van Groen Geel bekeek. De foto’s zijn van eerdere seizoenen in de Korfballeague.