Koude ZNSTD-douche is terug

We beginnen met het goede nieuws: de regenpijp-ombuig-stok waarmee een heldhaftige onverlaat de overlastgevende regenpijp op de hoek Westzijde – Botenmakersstraat onschadelijk maakte ligt er nog.

Het slechte nieuws is dat de regenpijp weer gul en als vanouds over de openbare weg en stoep spuit.

Er was gisteren sprake van een wolkbreuk en de straten van de Zaan konden het water moeilijk verwerken. De gewraakte pijp deed daarbij een flinke duit in het zakje.

Voor wie de geschiedenis niet kent: buurtbewoner Erik Rongen vertelde de gemeente en de wijkmanager (die eigenlijk met vakantie is), over de regenpijp die zorgde voor ongewenste douchebeurten voor langslopers en voor schade aan de stoep , maar zij gaven aan dat er geen zorgplicht is ten aanzien van het hemelwater afvoeren. De zaak werd gesloten, en vervolgens aangepakt door een anonieme gast die de pijp met een vernuftige in elkaar geflanste stok de tuin van de eigenaar inboog.

Gisteren bleek dat de actie tevergeefs was geweest. Via Twitter liet Lipje van de Luier weten dat #regenpijpgate niet voorbij is…

Wordt vervolgd…

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Kees van Buren

  Oh nee he. Nu komen al die reaguurders weer te voorschijn met klachten over een paar druppels water op hun hoofd. Zij die te beroerd zijn om een paar stappen opzij te doen, als er water uit de pijp komt. En hoeveel keer per jaar zal dat zijn? Een paar buitjes en dan moet je ook nog net daar lopen.

 • Roel Sluis

  vervelende situatie daar in Zaandam.
  Zeker met de nieuwe weersvoorspelling.
  ”Morgen kouder dan buiten en thuis warmer dan binnen ”!
  Dus even deze straat vermijden, anders kom je van de regen in de drup.

 • Dick Marinus Sr

  Men danst in Zaanstad naar de pijpen van de bestuurders….

 • Sam Huisman

  Een misdragende onverlaat heeft de regenpijp nu nog een zet gegeven en ik als zeurklager heb de regenpijpombuigertelescoopstokpaal afgevoerd. Volgens mij hebben we nu samen gelachen, gehuild én het probleem opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *