Kraaienveld Rooswijk weer later klaar

Omdat de procedure rond de kapvergunning voor ruim 140 bomen op het Fortuinterrein opnieuw moet, zal hockeyclub De Kraaien het complex waarschijnlijk niet in begin 2019 kunnen betrekken.

Als de kapvergunning niet voor het begin van het broedseizoen is verleend, zal het kappen pas in de zomer van 2018 kunnen gebeuren. Dat betekent opnieuw uitstel.

Aanvankelijk werd de opening voor het voorjaar van 2018 voorzien. Maar in april 2017 werd duidelijk dat ecologisch onderzoek voor een half jaar uitstel zorgde: najaar 2018 dus.

Eind juli 2017 werd opnieuw uitstel aangekondigd. De Kraaien zouden begin 2019 het nieuwe complex aan de Fortuinweg in Zaandijk kunnen betrekken. De planning was dat het clubhuis en de eerste twee velden af zouden zijn. Het derde veld zou na de zomer van 2019 bespeeld kunnen worden.

Vergunning ‘vergeten’

Op woensdagavond 17 januari 2018 zaten zo’n 20 bezwaarmakers van de Harpstraat in Zaandijk bij hoor- en adviescommissie om hun bezwaren tegen de bomenkap toe te lichten. Die zitting kwam abrupt ten einde omdat de gemeente bij de aanvraag van de vergunning vergeten had “ontheffing in het kader van de Wet natuurbescherming” aan te vragen.

De voorzitter van de commissie Mr. F. Arents wist te melden aldus de bewoners “dat hij dit nog nooit had meegemaakt.”

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jonathan

    De gemeente had de ontheffing wel aangevraagd, maar het probleem zat hem in de datum ten opzichte van de aanvraag voor de kap van de bomen. Om 11:00 ’s morgens op de dag van de hoorzitting kwamen ze hier achter. Het gevolg was dat beide aanvragen werden ingetrokken en de bezwaren zouden allemaal niet ontvankelijk worden verklaard. Daarom had het toelichten van de bezwaren geen zin en werd de hoorzitting stopgezet.

  • joop tralala

    Gemeente Zaanstad en vergunningen is en blijft een doldwaze klucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *