Kunstroof uit verzorgingshuis: zebra weg!

Wij ontvingen het bericht van de verdwijning uit verzorgingshuis Nieuw Groenland twee weken geleden al, maar om eerlijk te zijn –en dan zijn we even heel eerlijk- hadden we de verwachting dat het schilderij van de innige zebra’s even geleend zou zijn door een bewoner.

Nu er van het schilderij nog altijd geen spoor te bekennen is, beginnen we te vermoeden dat hier sprake is van diefstal.

Mysterie
Schilderes Thalina Vet exposeerde haar werk in Nieuw Groenland om de bewoners wat vrolijks te geven voor het oog. Op zondag 23 april was het gezellig druk, onder meer omdat er een koor optrad. Die middag of avond verdwenen de zebra’s van de muur…

Er werd aangifte gedaan, de camerabeelden werden bekeken, maar het schilderij van 50x50cm was weg, zonder dat er een aanwijzing werd ontdekt over het hoe, waarheen, met wie en waartoe.

Signalement
Dit schilderij is uniek, en het stond te koop voor 200,- euro. Het is een 50×50 cm schilderdoek met Zebra’s in Acrylverf geschilderd en het is gesigneerd met: TVdB. Klik op de afbeelding voor een grotere versie:

Thalina tekent en schildert al jaren dieren hieronder een paar van haar andere beesten. Op haar Facebookpagina vind je meer.


Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *