Kwesties (Radio 1), live vanuit Poelenburg!

Radioprogramma Kwesties (Radio 1) zendt zondag 7 januari live uit vanuit Poelenburg, of ‘Klein Ankara’, zoals de wijk volgens het persbericht van de NTR “in de volksmond genoemd wordt.”

In het programma zijn te gast: Annemarie van Nieuwamerongen (VVD), Henk Versluijs (beheerder De Groene Oase), Nahide Sahin (bewoner), Hüsnü Polat (PvdA), Murat Sekercan (Federatie van Democratische Verenigingen van Arbeiders uit Turkije in Nederland), Hein Heijnen (Democratisch Zaanstad), Gertjan Welgemoed (Klankbordgroep Poelenburg), Patrick Zoomermeijer (SP) en Maaike Jöbsis (docent Nederlands en taalcoördinator).

Poelenbrug heeft Zaandam (Zaanstad) op de kaart gezet na de ophef rondom ’treitervlogger’ Ismail Ilgun. Het is een wijk met een scheve bevolkingsopbouw (ruim 71% van niet-Nederlandse afkomst en een derde van Turkse komaf). In de wijk heeft een op de vijf inwoners een uitkering. De Cito-resultaten wijken in negatieve zin af en 31 procent van de kinderen in Poelenburg groeit op onder de armoedegrens.

Rotterdamwet

Zaanstad wil een soort Rotterdamwet invoeren waardoor bijvoorbeeld huurders met een bijstandsuitkering geweerd kunnen worden.

Het programma wordt zondag 7 januari tussen 20.00 – 21.00 uur uitgezonden op NPO Radio 1 (ook online live mee te luisteren). De uitzending is vanuit de mobiele studio (een grote gele bus) die bij het Turkse restaurant Melis Pide staat. Het wordt gepresenteerd door Rob Oudkerk.

Meepraten kan via Twitter (hashtag #kwesties) of op Facebook (daar is ook al een film over karate-school Choku Gym te zien).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *