KZ – Groen Geel: Zaans korfbalfeest zonder spanning

Er werd al maanden naartoe geleefd in korfbalminnend Zaanstreek en vanavond was het dan zover: KZ-Groen Geel. In een uitverkocht topsportcentrum De Koog (1200 bezoekers) werd een Zaans korfbalfeest gevierd in de Korfballeague.

Promovendus Groen Geel redde het niet tegen het ervaren KZ. Wel veel sfeer, maar de Koogers wonnen met 28-18.

Door Edwin Kleiss

Zodra Groen Geel/IJskoud de Beste uit Wormer het afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste landelijke niveau, de Korfballeague, werd er al reikhalzend uitgekeken naar de twee confrontaties die zouden komen met die andere ploeg uit de Zaanstreek: KZ/Thermo4U uit Koog Zaandijk.

In competitieverband speelden de twee in 2006 voor het laatst tegen elkaar. Dat seizoen werden beide wedstrijden gewonnen door KZ. Daarna waren er alleen nog onderlinge wedstrijden in het kader van ‘Het kampioenschap van de Zaanstreek’.

De Topsporthal, stijf uitverkocht, zorgde voor een mooie sfeer en de wedstrijd schoot ook snel uit de startblokken. Natuurlijk waren de ‘super Koogers’ (4e in de competitie voor aanvang) favoriet tegen de promovendus (gedeeld laatste), maar het ging wel erg makkelijk. Binnen mum van tijd stond de thuisploeg 3-0 voor en die voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. Sterker nog, hij liep alleen maar op.

Bij rust was de achterstand voor de ploeg van coach Diko Dik al niet meer te overbruggen: 16-9. Het ontbreekt Groen Geel de laatste tijd vooral aan strijdkracht en het lijkt of je kijkt naar een jeugdteam. De KZ-ers zijn vrijwel allemaal een kop groter.

Niet dat dat de sfeer van het feestje kon bederven. Deze was gemoedelijk, met voldoende supporters aan weerszijde voor het nodige kabaal om elkaar op te zwepen. Het zijn dit soort potjes die de doorgaans wat steriele sfeer in de topsporthal voor even kunnen laten verdwijnen.

In de tweede helft ging het feest nog even door. Niemand aan de kant van Groen Geel maakte zich meer een illusie, dat geeft ook niet. Wij Zaankanters hebben ons eigen feestje gehad En dat is mooi. Kon er gelijk met elkaar geproost worden op een sportief en gezond 2020.

Eindstand: 28-18.

kz gg edwin kleiss 3

kz gg edwin kleiss 6 kz gg edwin kleiss 5

Foto’s Ewdin Kleiss

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *