Laatste kans om fort Krommeniedijk helemaal te zien

Dit weekend, zaterdag 12 en zondag 13 maart is het de laatste mogelijkheid om het hele Fort bij Krommeniedijk te zien.

Het fort wordt omgebouwd tot een wooncomplex voor 26 autistische jongeren. In een deel van het fort blijft wel een bezoekerscentrum.

Zorginstelling De Heeren van Zorg gaat het zorggedeelte exploiteren. De verbouwing wordt uitgevoerd door Stadsherstel Amsterdam. Het begint in maart en zal in mei 2017 klaar zijn.

Dit weekend een bijzonder openstelling, ook omdat de gebieden rond het fort onder water worden gezet, een klassieke inundatie zoals die in tijden van bedreiging zou worden doorgevoerd.

Het is een uitgelezen weekend om vogels te spotten, er komen duizenden vogels op af. Vogelaars zijn met kijkers aanwezig en geven uitleg over de soorten die u ziet. Onder leiding van een ervaren gids heeft u dit weekend nog de kans om alle ruimtes van het fort te bekijken.

De Heeren van Zorg en Stadsherstel zijn ook betrokken bij de renovatie en exploitatie van de Zaandijkerkerk.

fort krommeniedijk

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Dwarsligger

    … 26 autisten… Niet zo bot a.u.b., het kan ook als ‘mensen met een autismespectrumstoornis’ (in deze casus ‘jongeren met …’. Steek uw licht op op de website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme http://www.autisme.nl . Sterker nog, in de Zaanstadse gemeenteraad maakt raadslid Lenie Rademaker (moeder van een kind met…) zich sterk voor deze doelgroep.

  • De Orkaan

    Klopt, jullie hebben een goed punt, we hebben er “26 autistische jongeren” van gemaakt, dat is ook de formulering die ze bij het fort zelf gebruiken.

  • Baukje van der Gragt-Veenema

    Het is geweldig dat het ford een nieuwe bestemming krijgt. Ik ben nu 62 en heb m’n jeugd op Krommeniedijk doorgebracht. Van m’n 3e tot m’n 17e. Als kleuter zat ik vaak voor t raam en zag af en toe soldaten langs marcheren. Zo spannend!!! Er gingen ook spannende verhalen de ronde over het ford. Zoals het wordt goed bewaakt door valse honden, omdat het de grootste munitie opslagplaats van Europa zou zijn. Wat daar van waar is krijg ik hopelijk morgen te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *