Vrachtwagen rijdt zich vast in weiland 📸

Vandaag – maandag 19 juni – trok een bijzondere bezoeker op het weiland in Krommeniedijk de aandacht van bewoners en voorbijgangers. Een vrachtwagen is het weiland ingereden, maar kwam bij het keren vast te staan.

De vrachtwagenchauffeur was onderweg naar Alkmaar verkeerd gereden. Rond 12.00 uur had hij bedacht dat hij op het weiland wel even om kon draaien. De vrachtwagen is met 15 ton geladen en was daarmee blijkbaar veel te zwaar voor deze manoeuvre. 

Bergingsbedrijf Hoogwout kwam met zware bergingsvoertuigen naar Krommeniedijk. Het bleek voor de bergers een uitdagende klus te zijn om de vrachtwagen vanaf de weg weer in beweging te krijgen. Gedurende de dag zakte de vrachtwagen steeds verder weg in het gras, de ondergrond is namelijk (zachte) veengrond.

Het spektakel op Krommeniedijk trok veel toeschouwers. Na vele pogingen met de lieren van de bergingswagens is uiteindelijk besloten om de lading uit de vrachtwagen te halen en vervolgens met tractors een poging te wagen. De laatste poging rond 21.00 uur was succesvol. Inmiddels staat de vrachtwagen weer op de weg en is de lading weer ingeladen.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Cor Best

  Nu kun je overal ter wereld wel wegzakken maar hier in Nederland is de bodem extreem zacht. Ik kan het wel begrijpen dat je als chauffeur elders uit Europa denkt dat de ondergrond hard is. Arme stakker want hij moest contant afrekenen en wat ik begreep is dat hij zelf er aan mee moest betalen en z’n baas ook een beetje. Dan werk je voorlopig voor niks.

  • Albert Dolfing

   En die bergingsbedrijven schrijven de facturen ook nog eens met een (grote) vork.
   Maken misbruik van de situatie. Al is het in het buitenland nog gekker, zeker in Frankrijk. Waag het niet om particuliere hulp in te schakelen wanneer je stilvalt op de autoroute. Die zijn exclusief vergund aan bepaalde bergers, die daar ook flink misbruik van maken.

 • jan van der laan

  ongeveer 40 jaar geleden ook zo’n geval aan de noorderweg in Assendelft met ’n duitse vrachtwagen die vast liep op ’n greppel

 • F. Heeffer

  Deze ( t) rukker was niet alleen te zwaar beladen voor een rit in dat weiland maar reed ook zonder toestemming op een privé terrein ! Laat de eigenaar maar een aangifte doen en alle schade verhalen op die oelewapper !!!

 • Benny veldman

  cheffffff problem

 • C Kool

  dit weiland is geen openbare weg. De vrachtwagen had daar niets te zoeken. Hij heeft bewust de grasopbrengst én het weiland van de eigenaar kapot gemaakt en dus forse schade aangericht. zeker omdat daarna ook de bergers het nog verder kapot hebben gereden.

  Mensen zouden zich er bewust van moeten zijn dat zij van eigendommen van een ander af moeten blijven

 • C. Westerman

  Platkop je??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *