Lakerda wordt ’t Saentje

De nieuwe lunchroom aan de Westzijde krijgt geen prijs voor de meest originele naam: ’t Saentje… waar hebben we die eerder gehoord?

Maar dat hoeft uiteraard geen invloed te hebben op de kwaliteit van de producten.

Volgens de schilder die in het gebouw bezig was gaat ’t Saentje in september open. Geen slechte plek naast het nieuwe Hotel You dat in het voormalige Typhoongebouw komt.

Vishandel/visrestaurant Lakerda is al een jaartje dicht.

Wij waren net te laat bij de verbouwing. We vroegen ons altijd af wat er achter het bordje Lakerda zat. En wat er achter Lunchroom ’t Saentje zit weten nu ook niet. Iemand?

UPDATE: dankzij de lezers een korte geschiedenis van Westzijde 23B: gebouwd in 1905, en eerder de plek voor Meijer’s lederwaren en snackbar Roba. Nordin Aouariaghel stuurde dit beeld van ‘Snackbar Westzijde’ dat hij maakte in de container die naast het pand stond tijdens de sloopwerkzaamheden.

Onderstaande foto maakten we in november 2017: Lakerda. Daaronder nogmaals de nieuwe gevel.

Ruud Hartog stuurde onderstaande foto uit 2016 van het eethuisje met vis en pizza’s en een foto die hij in 2018 maakte toen het interieur al grotendeels verwijderd was.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Wendy Kind

  Ach, zat snackbar Roba er nog maar 😉

 • Ruud Hartog

  Voor Roba zat er, volgens mij, Meijer’s lederwaren.
  Daar heb ik een portefeuille gekocht toen ik geslaagd was voor mijn rijbewijs.

  Is er iemand die van die winkel een foto heeft? Jaren zeventig.

 • T. Jongkind

  Een stukje verder op de Westzijde zit ook sinds kort Kwartier West (naast Zaansch Faam). Hier zat eerst een verfoutlet, maar nu een pop-up store met vintage artikelen, speelgoed, kleding en een plek voor koffie en taart. Een leuke plek voor een goede kop koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *