De rechtbank heeft Omar L. (28) en Hicham M. (25) tot levenslang veroordeeld voor hun aandeel in twee moorden – waaronder die op Eaneas Lomp in 2015 in Krommenie – en drie pogingen tot moord.

Een derde verdachte, Mohamed H., kreeg 30 jaar cel. Daniël (Dani) M. uit Zaandam die zijn ‘vriend’ Eaneas Lomp in de val zou hebben gelokt, kreeg 15 jaar. Het OM had 22 jaar tegen hem geëist.

De rechtbank stelde volgens de NOS vast dat L. opdrachtgever was terwijl M. de twee moorden pleegde.

Het Openbaar Ministerie had drie maal levenslang geëist tegen drie hoofdverdachten. Ze waren volgens het OM ook verantwoordelijk voor een schietpartij in Kerkdriel waarbij de 27-jarige Chahid Yakhlaf dodelijk getroffen werd en twee anderen gewond raakten.

De 27-jarige Lomp werd op 7 november geliquideerd in het Spinozahof in Krommenie. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties. In oktober 2017 werd de destijds 39-jarige Dani M. uit Zaandam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Hicham M. en Omar Lkhorf zaten toen al vast op verdenking van de moord in Kerkdriel.

De liquidaties maakten deel uit van de Amsterdamse ‘Mocromaffia-oorlog’. De slachtoffers waren volgens L. verantwoordelijk voor de dood van zijn broer Youssef Lkhorf in 2012. Lomp zou een aanslag op Omar L. hebben willen plegen.