Aanhouding in zaak liquidatie Eaneas Lomp in Krommenie (2015) – Update

Het Parool meldt dat de 39-jarige Dani M. is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Krommenieër Eaneas Lomp in 2015. Dani M. behoorde tot hetzelfde criminele kamp als Lomp en heeft de avond van de moord met Lomp in Amsterdam doorgebracht.

M. is van betrokkenheid bij een aantal liquidaties verdacht. Dani M. is een neef van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha.

Dennis M. en Eaneas Lomp werden eerder verdacht van betrokkenheid bij de moord in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum op Souhail Laachir in 2013.


UPDATE 10 oktober 2017. Vanmorgen zijn weer 2 verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op Eaneas Lomp: de 23-jarige H.M. en de 27-jarige O.L., beiden afkomstig uit Amsterdam. Beide verdachten zaten al vast voor een moordonderzoek in Oost-Nederland (de moord op C. Yahklaf op 31 december 2015 in Kerkdriel) en zijn in het Huis van Bewaring aangehouden. De 39-jarige D.M. die op 3 oktober werd aangehouden is afkomstig uit Zaandam.


In 2014 werd Lomp in verband gebracht met een de liquidatie van de onschuldige huisvader Stefan Regalo Eggermont in de Amsterdamse Conradstraat. Het moordwapen werd bij Lomp gevonden. Er was waarschijnlijk sprake van persoonsverwisseling.

In het programma Opsporing Verzocht werd in november 2016 een compositietekening van één van de mogelijke daders getoond (boven). Voor aanwijzingen die konden leiden tot aanhouding van de daders loofde het Openbaar Ministerie een beloning van € 15.000 uit.

Het was de tweede maal dat de zaak in Opsporing Verzocht te zien was. Na de eerste uitzending kwamen 20 tips binnen.

Zee van kogels

Op 7 november 2015 werd de 27-jarige Eaneas Lomp doodgeschoten aan het Spinozahof in een woonwijk in Krommenie. Hij kwam uit Amsterdam per trein in zijn woonplaats aan en werd binnen vijf minuten na aankomst door een zee van kogels geraakt. Er waren waarschijnlijk twee schutters. Zeven auto’s bleken na afloop kogelgaten te hebben.

Bij het in brand steken van de vluchtauto in Amsterdam werd door een getuige een van de mogelijke daders gezien. Van deze man is een compositietekening getoond.

tekening-lomp

Ook zijn er camerabeelden van bewakingscamera’s.

Het was destijds al bekend dat Lomp bij de groep van crimineel Gwenette Martha zou hebben gehoord terwijl ook betrokkenheid bij de moord op Stefan Eggermont, die mogelijk slachtoffer werd van een persoonsverwisseling, al bekend was.

Hieronder de eerste uitzending van 11 november 2015.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *