In het programma Opsporing Verzocht zal vanavond een compositietekening van één van de mogelijke daders worden getoond.

Voor aanwijzingen die kunnen leiden tot aanhouding van de daders heeft het Openbaar Ministerie een beloning van € 15.000 uitgeloofd.

Vanavond, 15 november om 20:30, is de zaak voor de tweede maal in Opsporing Verzocht te zien. Na de eerste uitzending kwamen 20 tips binnen.

Op 7 november 2015 is de 27-jarige Eaneas Lomp doodgeschoten aan het Spinozahof in een woonwijk in Krommenie. Hij kwam arriveerde uit Amsterdam per trein in zijn woonplaats Krommenie en werd binnen vijf minuten na aankomst door een zee van kogels geraakt. Er waren waarschijnlijk twee schutters. Zeven auto’s bleken na afloop kogelgaten te hebben.

Bij het in brand steken van de vluchtauto in Amsterdam werd door een getuige een van de mogelijke daders gezien. Van deze man is een compositietekening getoond.

tekening-lomp

Ook zijn er camerabeelden van bewakingscamera’s.

Lomp zou bij de groep van crimineel Gwenette Martha hebben gehoord. Martha werd in mei 2014 geliquideerd. Lomp zou worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Stefan Eggermont, die mogelijk slachtoffer werd van een persoonsverwisseling.

Hieronder de eerste uitzending van 11 november 2015.