Een van de mannen die verdacht wordt van de moord op Alexander Gillis in 2014 in Zaandam, wordt door justitie in verband gebracht met twee andere liquidaties.

De 31-jarige Illias K. zou betrokken zijn bij de ‘vergismoord’ op Stefan Regalo Eggermont en de liquidatie van Massod Amin Hosseini.

Dat meldt de website Crime-News naar aanleiding van de inleidende zitting in de strafzaak tegen Illias K. en Gökhan C. (30) die in 2018 werden aangehouden op verdenking van de liquidatie van Gillis.

In de ochtend van 20 februari 2014 werd Alexander Gillis aan de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam van dichtbij doodgeschoten. Hij kwam van het huis van zijn vriendin en was net in zijn auto gestapt. Gillis bekend in het criminele circuit. De daders verdwenen nadat ze hun vluchtauto in brand hadden gestoken in Amsterdam-Noord.

Ruim vier jaar later, op 11 april 2018 werden de twee verdachten uit Amsterdam en Purmerend opgepakt. De aanhouding was het gevolg van bewijs dat op versleutelde smartphones was aangetroffen.

Gillis zou zijn vermoord omdat hij betrokken zou zijn geweest bij liquidatiepogingen op topcrimineel Gwenette Martha. Martha werd in mei 2014 alsnog geliquideerd.

Hosseini zou de ‘vergismoord’ op Stefan Regalo Eggermont hebben gepleegd en vermoord zijn omdat hij de verkeerde persoon heeft doodgeschoten. De zaak gaat in april weer verder.

Foto: Ron Swart (2014).