Vanavond zal in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed worden aan de liquidatie in Krommenie van de crimineel Eaneas Lomp.

Lomp werd in de nacht van zaterdag 7 november doodgeschoten vlakbij zijn woning aan de Spinozahof in Krommenie. De politie zoekt getuigen via het tv-programma.

Lomp zat enkele maanden in hechtenis omdat hij twee maal met wapens was aangetroffen (zie eerder bericht op De Orkaan).

Volgens Het Parool is bij Lomp het wapen gevonden waarmee in juli 2014 “per ongeluk” Stefan Eggermont was doodgeschoten in Amsterdam. Het beoogde doelwit was Omar Lkhorf, een broer van Youssef Lkhorf, die in december 2012 was geliquideerd tijdens de “wildwestschietpartij” in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Lomp was ook met een wapen gearresteerd na een schietpartij in het Scheepvaartmuseum in 2013 waarbij crimineel Souhail Laachir was doodgeschoten. De recherche vermoedt volgens Het Parool dat hij bij de groep daders hoorde, hoewel hij niet het moordwapen in bezit had en buiten het museum was toen er werd geschoten.

Opsporing Verzocht wordt vanavond (10 november) om 20:30 uur uitgezonden op NPO1. Ook na de uitzending is het het onderdeel via de site terug te kijken.

Foto van site Opsporing Verzocht.