Zaandammers aangehouden voor liquidatie in 2017

De oplossing van de moord in 2017 op de destijds 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven is dichterbij gekomen door de aanhouding van twee Zaandammers van 28 en 31 jaar.

Zij worden er van verdacht bij de liquidatie betrokken te zijn geweest. Ze zijn maandag zijn aangehouden. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

Struijk werd op donderdagavond 31 augustus 2017 kort voor half elf in zijn auto doodgeschoten in Best. Uit bewakingsbeelden bleek dat minimaal drie personen betrokken moeten zijn geweest bij de liquidatie. Kort na de moord werd een paar kilometer verderop in Son de brandende vluchtauto (BMW) aangetroffen. Een tweede vluchtauto, een Renault, werd later in Weert terug gevonden. Destijds waren er ook al aanwijzingen dat er een link met Zaandam was.

De politie meldt dat Struijk een bekende uit het criminele circuit was en dat het niet de eerste keer dat iemand het op zijn leven had gemunt. Er was al drie keer eerder geprobeerd hem te vermoorden. Hij was verdachte in strafzaken voor onder meer mishandeling en witwassen.

Eerder werd ook in Opsporing Verzocht aandacht aan de moord besteed. Voor tips werd eerder € 20.000 uitgeloofd.

Foto afkomstig uit een video die op de site van Omroep Brabant werd geplaatst en waarop de liquidatie te zien is.


Meta: informatie afkomstig van websites van Politie, Opsporing Verzocht en Omroep Brabant.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *