Moord op Eaneas Lomp opnieuw in Opsporing Verzocht

Een jaar na zijn dood is de moord op Eaneas Lomp nog steeds in onderzoek.

Lomp die in de nacht van 7 november vorig jaar vanuit Amsterdam per trein in zijn woonplaats Krommenie arriveerde, werd binnen vijf minuten na aankomst door een zee van kogels geraakt. Zeven auto’s bleken na afloop kogelgaten te hebben.

Volgende week dinsdag, 15 november, wordt er in het programma Opsporing Verzocht weer aandacht besteed aan de zaak. Op 10 november vorig jaar, werd in het programma al een reconstructie van zijn gangen getoond. Er kwamen toen 10 tips binnen.

Lomp is waarschijnlijk van het station via de rotonde richting Erasmusstraat en Spinozahof gelopen waar hij rond 01:45 onmiddellijk onder vuur genomen.

De nog onbekende daders zijn waarschijnlijk in een nieuwe zwarte Volkswagen Golf GTi gevlucht. Om 02:10 werd de auto brandend aan de Meteorenweg in Amsterdam-Noord aangetroffen.

De vragen toen waren:

  • Wie heeft vrijdagavond 6 november 2015 Lomp in Amsterdam, in de trein of later in Krommenie heeft gezien?
  • Met wie is hij uitgegaan, waar, en hoe laat?
  • En heeft hij in de trein nog contact gehad met anderen? Lomp had een opvallende tatoeage op zijn gezicht waardoor hij zeker herkend kan zijn.

In de aflevering van komende dinsdag (om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1) zal er opnieuw een getuigenoproep worden gedaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *