Levenslang geëist voor liquidatie Eaneas Lomp in Krommenie

Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen drie verdachten die betrokken zouden zijn bij de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in 2015.

In totaal werd tegen vier mannen drie keer levenslang en een gevangenisstraf van 22 jaar geëist. Ze zijn volgens het OM ook verantwoordelijk voor een schietpartij in Kerkdriel waarbij de 27-jarige Chahid Yakhlaf dodelijk getroffen werd en twee anderen gewond raakten.

Het OM vindt de strafbare feiten zeer ernstig. Bovendien achten de officieren de kans groot dat de verdachten (na een gevangenisstraf) opnieuw de fout ingaan. Het OM schrijft:

“De slachtoffers waren kansloos, hun moordenaars koelbloedig, nietsontziend en gewetenloos, aldus de officieren van justitie maandag 27 mei tijdens hun requisitoir voor de rechtbank Gelderland. Er is in het wilde weg geschoten met zware vuurwapens op de openbare weg, met het risico op slachtoffers onder toevallige passanten.”

De liquidaties maken volgens het OM onderdeel uit van ‘Mocromaffia-oorlog’. De 28-jarige verdachte (Omar L. volgens de NOS – Omar Lkhorf volgens het Parool) is volgens het OM in alle gevallen opdrachtgever geweest. Hicham M. (25) en Mohamed H. (29) zouden de liquidaties hebben uitgevoerd.

Lomp werd op 7 november geliquideerd in het Spinozahof in Krommenie. De 27-jarige Lomp werd verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties. De zaak werd tot twee maal toe in Opsporing Verzocht behandeld. In oktober 2017 werd de destijds 39-jarige Dani M. uit Zaandam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Ook Hicham M. en Omar Lkhorf werden aangehouden, zij zaten toen al vast op verdenking van de moord in Kerkdriel.

Daniël (Dani) M. moet volgens het OM 22 jaar de cel in. Hij zou zijn ‘vriend’ Eaneas Lomp in de val hebben gelokt.

De slachtoffers waren volgens L. verantwoordelijk voor de dood van zijn broer Youssef Lkhorf in 2012. Lomp zou een aanslag op Omar L. hebben willen plegen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *