Licht vervuilde grondhoop Noordeinde ‘geen gevaar’

De afgelopen week ontvingen wij diverse berichten van bezorgde bewoners uit de omgeving van het Noordeinde in Wormerveer (Piet Heinstraat en De Ruijterkade).

Sinds een aantal weken wordt aan het Noordeinde vervuilde grond weggegraven. Waarna de bodem voorzien wordt van zeil, waar vervolgens een dikke laag schoon zand overheen komt.

Bewoner Nico de Haan:

‘Helemaal geweldig, ware het niet dat de vervuilde afgegraven grond aan de andere kant van de weg (langs de Zaan) is gelegd en als een hele lange berg, onbedekt, ligt te verstuiven.’

De bewoners beginnen zich af te vragen of ze nog wel veilig met het slaapkamerraam open kunnen slapen. Zij probeerden contact te krijgen met de verantwoordelijken, maar ze werden tussen de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en Zaanstad heen en weer gestuurd. Duidelijkheid ontvingen ze niet.

Wij vroegen het na bij wethouder Songül Mutluer van wonen en bouwen. Haar woordvoerder is erin gedoken en kwam terug met een geruststellend antwoord:

‘Een deel van de afgegraven grond was dermate vervuild dat het is afgevoerd, maar het deel dat nu nog langs de Zaan op een hoop ligt, valt onder de categorie ‘licht vervuild’. Er is geen sprake van gevaar voor de gezondheid, en de grond zal worden hergebruikt op het bouwterrein.’

Buurtbewoners hoeven zich dus geen zorgen te maken (al zorgt de verstuivende grond er wel voor dat de auto’s extra wasbeurten nodig hebben).

Foto: Nico de Haan

Foto: Nico de Haan

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Nico

    De grond is weggehaald. Vrijdag ochtend 30 augustus om 5 uur. Een hele straat met vrachtauto’s en het was binnen een paar uur weg. Waarom dat om 5 uur moest…. heel raar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *