De Kaaijkster brandt, dat betekent ook de start van de terugblikken en het maken van lijstjes voor de redactie. 

Orkaankracht Silva Honig zocht verschillende wandelroutes door heel de Zaanstreek. Een lijstje met uitbuik-wandelingen die perfect zijn na een stevige kerstmaaltijd.

  1. Rondje Zaandam 11,2 km. De wandelroute start en eindigt bij het Darwinpark en komt onder andere langs het Czaar Peter huisje en de redactie van De Orkaan (dan moet je natuurlijk wel even zwaaien).
  2. Trekvogelpad 20 km. Deze route is een deel van het trekvogelpad dat van oost naar west Nederland loopt en in totaal 414 km is. Het vertrekpunt ligt in De Rijp en het eindpunt in de Wijdewormer.Ā 
  3. Riettoppad GuisveldĀ Westzaan 2Ā km. Met deze route loop je door een 1000 jaar oud Zaans landschap.
  4. Binnen Delftroute 6,7 km. De route loopt over verassende paadjes in de nieuwbouwwijk van Assendelft. De start is bij station Krommenie-Assendelft, volg vanaf daar de blauwe pijlen om bij het eindpunt te geraken.
  5. Zaanbocht en het weidevogelparadijs 11 km. Je start met deze route bij de gezellige zaanbocht en komt daarna terecht in het Wormer- en Jisperveld, waar je kunt genieten van de rustige natuur.
  6. Roemersveld rondje vanuit Oostzaan 3,8 km. Met deze route loop je over goed begaande paden en je eindigt bij Paviljoen ā€™t Twiske. Onderweg kom je misschien wel Schotse Hooglanders tegen!
  7. Rondje molen 3 km. Dit korte rondje vanaf Rooswijk wordt ook veel gelopen door hardlopers.
  8. Rondje Neck 6 km. Neck staat misschien bekend als het dorp van restaurant Mario, maar je kunt er ook heerlijk wandelen.
Route Rondje Zaandam 11,2 km

Als je zelf tips hebt, deel ze hieronder of mail ze naar: info@deorkaan.nl

Tekst: Silva Honig, redactie Orkaan, Foto: Michel Schermer