De Kaaijkster brandt, dat betekent ook de start van de terugblikken en het maken van lijstjes voor de redactie. 

Orkaankracht Sascha Timmerman dook in de wereld van de cadeautjeswinkels. Ben je koos inspiratieloos voor het bedenken van kerstcadeaus? Dan hebben wij hier acht inspiratie tips voor leuke, gezellige en unieke cadeauwinkeltjes in de Zaansteek.

  1. Coco Platenzaak in Zaandam aan de Zuiddijk is dƩ platenzaak in de Zaanstreek. Van klassiek tot hiphop, hier vind je echt alles. Heeft Coco het niet? Dan bestaat het niet.
  2. Op zoek naar echt iets anders? Kijk dan even bij Loppis in Krommenie (Loppis betekent garage sale in het Zweeds). Het lokale winkeltje verkoopt naast haar Zweedse meubels ook andere woonaccessoires, verf en bloemen.
  3. (Bijna) iedereen wordt vrolijk heerlijk speciaal biertje. Bierwinkel De Verwachting in Assendelft heeft een ruim aanbod aan bier, waardoor er vast wel iets bij zit voor die vriend of vriendin die jij iets leuks cadeau wil doen!
  4. Opzoek naar een cadeau voor een echte creabea? ‘T Kwassie, Zaans voor penseel, zit in de Zaanbocht in Wormerveer en verkoopt allerlei handige artikelen voor kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan verf, wol, penselen en boeken.
  5. Mensen die echt van koken houden hebben nooit genoeg. Voor hen is het een idee om te kijken bij Kā€™OOK! aan de Zaanweg in Wormerveer. Deze lokale winkel heeft alles in huis op het gebied van koken: pannen, potten, messen en tafel.
  6. Op zoek naar wol om een lekkere wintertrui of muts te breien? Dan kan het geen kwaad om even een blik te werpen in het assortiment van het Wollokaal in Wormer.
  7. Bij Metsie, gelegen aan het Gorterspad in Zaandijk, vind je een winkeltje boordevol handgemaakte producten. Van speelgoed tot kleding en trendy modeaccessoires, het assortiment is divers en uniek.
  8. Mocht je nog steeds twijfelen of wil je gewoon iets kleins kopen om erbij te geven, dan is een mooi boeket van Bloemisterij Van de Pol in Oostzaan altijd nog een optie.

Als je zelf tips hebt, deel ze hieronder of mail ze naar:Ā info@deorkaan.nl

Door: Sascha Timmerman, redactie Orkaan, Foto: Orkaan Archief.