Liquidatie Eaneas Lomp in Opsporing Verzocht

De geliquideerde crimineel Eaneas Lomp kwam op de avond dat hij werd omgebracht in zijn woonplaats Krommenie, per trein uit Amsterdam.

Binnen vijf minuten na aankomst werd hij door een zee van kogels geraakt. Zeven auto’s bleken na afloop kogelgaten te hebben.

In een reconstructie in het programma Opsporing Verzocht werden zijn gangen gevolgd. Lomp is waarschijnlijk van het station via de rotonde richting Erasmusstraat en Spinozahof gelopen waar hij rond 01:45 onmiddellijk onder vuur genomen.

De nog onbekende daders zijn waarschijnlijk in een nieuwe zwarte Volkswagen Golf GTi gevlucht. Om 02:10 werd de auto brandend aan de Meteorenweg in Amsterdam-Noord aangetroffen.

De politie wil graag weten wie vrijdagavond 6 november Lomp in Amsterdam, in de trein of later in Krommenie heeft gezien. Met wie is hij uitgegaan, waar, en hoe laat? En heeft hij in de trein nog contact gehad met anderen? Lomp had een opvallende tatoeage op zijn gezicht waardoor hij zeker herkend kan zijn.

Ook wil de politie graag weten wie de auto in Amsterdam of Krommenie heeft gezien.

lomp

Hier is de uitzending terug te zien. Het deel over Krommenie begint rond de 13e minuut.

Eerder schreven we over de liquidatie en de aankondiging van Opsporing Verzocht. Hieronder een kaartje van de plek waar Lomp werd omgebracht.

Spinozahof Krommenie

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *