Luchtkwaliteit ‘snuffelen’ in Kogerveld

In het project Hollandse Luchten wordt de leefomgeving van Noord-Holland in kaart gebracht door met sensoren de luchtkwaliteit te meten.

Na IJmond (de omgeving van Tata Steel) en de Buiksloterham in Amsterdam-Noord is Kogerveld, het gebied tussen de A8 en A7, de derde pilot van het project.

Bij Hollandse Luchten wordt samen met bewoners de luchtkwaliteit gemeten. Veel bewoners maken zich zorgen over de gezondheids- en milieueffecten van de uitstoot van verkeer op deze wegen aldus de organisatie. Meer onderzoek naar deze uitstoot is dan ook het doel.

Op dinsdag 4 februari is de eerste bijeenkomst in Het Element. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat onder luchtkwaliteit wordt verstaan en wat de lokale meetstrategie inhoudt. Meld je hier aan voor de bijeenkomst op 4 februari

Een week later, op dinsdag 11 februari, wordt tijdens de tweede bijeenkomst deze meetstrategie concreet en worden de sensoren uitgedeeld.

De centrale ‘Gateway’waarmee de gegevens verzonden worden staat op het ZMC. Hoe het werkt met de sensoren wordt hier uitgelegd.

Het Element is te vinden aan het Zilverschoonplein 18, Kogerveld, Zaandam, de bijeenkomsten beginnen om 19:30.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *