Maikel Kat (Volkstem, ex-SP) op kieslijst Code Oranje

Het wordt de derde partij voor Maikel Kat binnen een paar jaar. Tot eind 2017 zat hij voor de SP in de gemeenteraad van Zaanstad. Nadat hij op een onverkiesbare plek terecht was gekomen begon hij voor zichzelf en richtte De Volkstem op.

Die partij behaalde te weinig stemmen om in 2018 in de gemeenteraad te komen. Maar deze Kat heeft meer levens en keert nu terug als nr. 5 op de kandidatenlijst van de nieuwe partij Code Oranje die meedoet aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland, die op 20 maart worden gehouden.

Code Oranje noemt zichzelf geen partij maar een ‘beweging’ en ze heeft ook geen programma. Code Oranje betekent ook “Co-democratie. De democratie van het samenspel” aldus de beweging zelf. Wat de partij in Noord-Holland wil is nog niet bekend:

“Op dit moment zijn de mensen druk bezig om een goede presentatie te maken, zodat ook u precies weet wat Code Oranje in Noord-Holland voor u kan gaan betekenen.”

Ook Volkstem-kandidaat Lieke van Schie uit Wormerveer staat op de lijst (23e).

Wij schreven al vrij vaak over Maikel Kat.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Eduard

  Hoeveel levens heeft een kat ook alweer? Deze mensen die van partij naar partij hoppen en geen duidelijk programma nastreven maken de hele politiek een lachertje.

 • He Orkaan,

  Jullie zijn er weer snel bij.
  Het mooie van Code Oranje is dat het partij-onafhankelijk is en dat is uniek.
  Als lokale partij ‘De Volkstem’ doen we dus mee onder de vlag van Code-Oranje.
  Code Oranje is dus inderdaad geen partij maar een manier om krachten te bundelen van lokale of landelijke partijen en individuen.
  Verder staat Code Oranje voor meer burgerzeggenschap dat naadloos aansluit bij de slogan van ‘De Volkstem’: “invloed voor inwoners” en de naam van het verkiezingsprogramma van 2018: “bewoners voorop!”
  Wat Code Oranje ook biedt is openheid en democratische vernieuwing zoals een open en transparant formatie proces, burgerbegroting en bindende (p)referenda.
  Dit alles wordt met een agenda van onderop opgezet waarmee de inwoners van Noord-Holland daadwerkelijk meedenken, meedoen en meebeslissen.
  Toen werd gevraagd om mee te doen met Code Oranje was het geen moeilijke beslissing!
  Er komt zeker een programma en ook in de stemwijzer(s) zullen we te vinden zijn.
  Als iemand meer wil weten kan er altijd contact met me worden opgenomen:
  Bel:+31 6 301 72 752 รณf mail naar: maikel.kat@devolkstem.nl

  Groet,

  Maikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *