Make-over voor etalage oude Aldi

De gevel van het pand Beethovenstraat 6 in Zaandam (de oude Aldi) gaat er vanaf aanstaande zaterdag geheel anders uitzien.

In 2014 heeft Tussen Zuiddijk en Zaan de gevel van de oude Aldi aangepakt door historische foto’s achter de ramen aan te brengen. De foto’s verkleuren en niet meer zo scherp. Daarom nieuwe foto’s.

Op zaterdag 4 juni om 15.00 uur worden de foto’s van vijf fotografen uit de buurt, Erwin Hofmann, Erik Esteie, Sven Woodside, Marcel Berkelaar en Simone Ronchetti, onthuld.

Deze keer geen historische maar eigentijdse foto’s. Het bedrijf Inmeba, ook gevestigd in de buurt, zorgt voor de afdrukken en het professioneel bevestigen van de foto’s. Ook de Gemeente Zaanstad en Aldi werken mee aan het project.

Het buurtinitiatief Tussen Zuiddijk en Zaan wil onder meer de aanblik van leegstaande panden aanpakken. Het lukte niet om leegstaande panden voor kunstprojecten te gebruiken of de etalages anders in te richten.

Maar Laura Dumas en Simone Ronchetti van Tussen Zuiddijk en Zaan slaagden er wel in om, samen met anderen, het Aldi-pand aan te pakken.

Op de foto de ‘oude’ situatie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *