Make-over voor Zeeheldenbuurt Wormerveer

In de Wormerveerse Zeeheldenbuurt – Cor Bruijnweg, Jan van Riebeeckkade, Karel Doormanstraat, Piet Heinstraat, Van Diemenstraat en Van Heemskerckstraat – gaat woningcorporatie Parteon 120 woningen grondig renoveren.

Dinsdag 16 mei zijn de huurders over de renovatie geïnformeerd. Planning is om eind 2017 een aanpak te hebben waar de huurders zich in kunnen vinden. Eind 2018 of uiterlijk begin 2019 moet gestart worden met de werkzaamheden.

Parteon wil de woningen zodanig verbeteren dat mensen hier weer minimaal 25 jaar goed en prettig kunnen wonen. Het onderhoudswerk omvat onder meer energiebesparende maatregelen en herstel van vloeren en balken.

De woningen van de 58 particuliere eigenaren zijn niet onderzocht maar de kans is groot dat ook hier herstel van de vloeren en balken noodzakelijk is. Waar mogelijk kunnen de eigenaren participeren in de aanpak die de corporatie voor deze woningen voor ogen heeft. Tijdens informatiebijeenkomsten op woensdag 17 mei zijn ook die eigenaren geïnformeerd over de onderzoeksresultaten en de plannen.

Foto: Parteon.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *