Make-over: ZVH’s E-flat in Poelenburg

Dat Poelenburg ingrijpend onder handen wordt genomen is voor iedereen zichtbaar. Niet alleen alle garageboxen zijn verdwenen, ook alle bomen zijn gesneuveld.

De bestaande gebouwen blijven echter fier overeind staan.

ZVH vertelt op de website dat veel woningen klein en gehorig zijn, maar sloop is te kostbaar. En de potjes bij de woningbouwverenigingen zouden leeg zijn: “De grootschalige nieuwbouwplannen voor Poelenburg bleken niet haalbaar meer omdat de investeringscapaciteit van de woningcorporaties drastisch is afgenomen.”

Gelukkig investeert de gemeente in de openbare ruimte: de huidige kaalslag wordt in de nieuwe situatie goed gemaakt. De Architect spreekt zelfs van een ’transformatie naar een groene parkzone’. En daar lijkt het best op als we de artist impression van KAW architecten bekijken.

De woningbouwverenigingen drukken hun snor niet! “De corporaties blijven het normale onderhoud aan woningen doen zoals de bewoners dat gewend zijn. Per wooncomplex wordt gekeken naar wat echt nodig is.” Verder zal het aan de communicatie zeker niet gaan liggen. Er is een heuse communicatiespecialist ingehuurd om uit te leggen dat er niet veel geld is.

Hieronder de oude en nieuwe situatie naast elkaar (klik voor grotere versie).

E-flats oud en nieuw

De gebruikte afbeeldingen komen van de website van KAW-Architecten.

KAW Poelenburg

Eerder schreven wij dit over de restyling van Poelenburg. 

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Henk Stubbe

  Ja gelukkig gooit de gemeente weer eens een bak geld leeg in de bodemloze put

 • Jeroen Verhoef

  En zorgen dat het verbod op schotels wordt uitgevoerd en gehandhaafd.
  Is toch een aso gezicht.

 • TheMX

  Gelukkig wordt er van alles aan gedaan om de bewoners tegemoet te komen met al hun inzet en zorgvuldigheid op de openbare ruimte. Het is dan ook niet meer dan logisch deze zorgzame bewoners tegemoet te komen en ook met in het achterhoofd houdende dat ze er erg zuinig op zullen zijn zodat het de komende jaren een echte voorbeeld wijk wordt. haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *