Nieuwkomer Marianne Doeves-de Boer, met voorkeurstemmen in de raad gekomen voor de VVD in Zaanstad, wordt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in Zaanstad.

Gerard Ram wordt wethouder, de tweede wethouder heeft de VVD “buiten de Zaanse politiek” gezocht. Als collegeakkoord rond is, wordt de kandidaat bekend gemaakt.

Het fractiebestuur bestaat verder uit vice-fractievoorzitter Stephanie Onclin, secretaris Rina Schenk en penningmeester Annemarie van Nieuwamerongen-Oosterkamp.

De VVD:

“In de fractie is uitvoerig stilgestaan bij het gewenste profiel van deze tweede kandidaat. Wij vinden het in het belang van Zaanstad dat deze kandidaat beschikt over relevante en uitgebreide bestuurlijke ervaring. Zaanstad staat voor grote vraagstukken waarbij wij samenwerking zoeken bij tal van overheden, instituten en organisaties ook buiten Zaanstad. In dat licht heeft de fractie besloten om haar tweede kandidaat buiten de Zaanse politiek te zoeken. Zodra de portefeuilleverdeling bekend is zullen wij een kandidaat presenteren.”