Prachtvolle Marktplaats-verhalen: Mongoolse Yurt

Op Marktplaats wisselen spullen van eigenaar zoals een orkaan ook spullen verplaatst. In deze Marktplaats serie zoeken we het verhaal achter Zaanse advertenties. 

Door: Bas Sommeijer

Voor de eerste aflevering viel ons oog op deze traditionele Mongoolse yurt aangeboden door Lisa en Menno. Ze hebben een bedrijf dat helpt bij de opbouw van tenten op festivals. Tijdens de corona periode viel dat werk weg en zochten ze een nieuwe uitdaging. Ze begonnen het bedrijf Zazu dat yurts verkoopt. Ze hebben twee soorten yurts, de Zazu yurt die gebruikt kan worden als tiny house, glamping en zelfs als kinderopvang. De Mongoolse yurt is charmanter, maar meer een leuke tent om af en toe in te slapen.  

Lisa voor een Zazu yurt

Hun droom is ooit zelf in een yurt te wonen. Ze proberen om dat paradijselijk plekje te vinden in de Zaanstreek of omstreken voor hun yurt. Maar grond is duur en het contact met de gemeente Zaanstad is moeilijk. Ook in omliggende gemeentes lukt het niet. De gemeentes weten niet wat ze ermee aan moeten. Is het nou een tent of een tiny house? Het past niet binnen de regeltjes.

De Mongoolse Yurt die op Marktplaats staat.

Toch zijn er gemeentes waar het wel lukt. In Hilversum heeft iemand een tijdelijke vergunning van 10 jaar gekregen om een yurt in zijn tuin neer te zetten. En gemeente Zutphen is soepel met vergunningen. Het is een prachtige manier van tijdelijke bouw, en kan een oplossing zijn voor de woningtekort die er nu is. Verhuizen naar Zutphen willen ze niet, hun twee dochters zijn goed geworteld in de Zaanse klei.
In Zaanstad gaat het wonen in een yurt dus op korte termijn niet lukken. 

En nu staat hun Mongoolse yurt te koop wegens ruimtegebrek. 
Interesse? Voor 12.500 euro is hij van jou.

Het gezin

Als je zelf tegen een potentieel verhaal op Marktplaats aanloopt, tip ons dan via info@deorkaan.nl. En, nu we je toch tikken, de redactie van De Orkaan zoekt keihard naar (zeer goedkope) (Perzische) tapijten voor de isolatie van de Podcast-studio. Ook tips daarover zijn welkom!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *