Mega-palen Hogendijk geveld

De Hogendijk in Zaandam kreeg in juli vorig jaar de grootste ‘verkeerswerende’ palen die beschikbaar waren in Nederland. Modelletje ‘Vuurtoren’, we schreven ook al eerder over de ‘Atlantikwall aan de Lage Horn’.

Wel groot, zwaar en lelijk, maar niet erg effectief. Op de hoek Hogendijk – Czarinastraat zijn drie van de zestien betonreuzen al ten prooi gevallen aan het passerend verkeer.

“Geveld door een reus. Of was het een dronken chauffeur?” vroeg een buurtbewoner zich af. Wij namen zelf een kijkje (de Orkaan-redactie is op een steenworp afstand) en constateerden inderdaad dat drie zware jongens van de sokkels waren gereden.

Lees ook:

Close up (foto’s De Orkaan)
Twee op deze hoek en de derde gevelde aan de overzijde, bij de afvalcontainer.
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Frits Krom

    Zaanse afspiegeling van de wereldberoemde “Amsterdammertjes”? Díé zijn van metaal (ijzer dacht ik) en ook die hebben zeer vaak last van voertuigen, die de bocht, waarin ze staan, te krap nemen. Waarmee ze meteen hun nut bewijzen: anders was het gebouw, waar omheen die bocht gaat, vol geramd. Leuk, zo’n foto, maar het opnieuw oprichten hóórt gewoon bij dergelijke paaltjes. Niet dat ze er staan òm tegenaan te rijden, maar beter nog dit, dan een kapotte gevel. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *