Merel Kan: Concurrentie

Toen een nieuwe inwoner in het dorp vroeg waar hij naartoe zou moeten voor zijn boodschappen gaf ik aan dat het niks uitmaakte. Het gehucht achter de ophaalbrug, is gezegend met twee prima supermarkten.

‘Als je moet kiezen?’ drong hij aan.

In Oostzaan bestaan er overtuigde Dirk-mensen, en er zijn dorpelingen die zweren bij Appie. Dat vind ik gek, want ze ontlopen elkaar niet zo gek veel, waardoor ik een zwevende shopper blijf. De ene keer waai ik richting Dirk, waar je zelf kan scannen en brood snijden, de andere keer verlang ik naar Appie, want daar zit Engeltje achter de kassa en zij is top.

Beide winkels hebben een fijne versafdeling, een magazine, de kassa stroomt goed door, en de service is goed.

‘Als ik echt moet kiezen?’ vroeg ik denkend aan de poes van Appie en de eenden van Dirk, ‘Dan kies ik alle twee.’

Ps. Als het om groente gaat, dan is er maar één nummer één.

________________________________________________________

Update: op Facebook liet Irene Spanjerberg – Hartenberg zien dat ook de Deen van Gibraltar een huispoes heeft:

Irene Spanjerberg

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Eduard

    Helaas worden de Dirk en AH de laatste tijd weer steeds ontsierd door de nodige colporteurs van De Telegraaf en het NHD. Heeft men daar geen vergunning voor nodig?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *