Deze week deel 9 van “met De Orkaan het Zaanse oerwoud in”. Vorige expedities trokken naar de Balkenhaven, het Plofbos, het eiland Bloemendaal, de Fortuinweg, de Noorder IJpolder, Westzaan, Nauernasche Vaart en Oostzanerveld.

Nu naar de Kalverpolder, je kan er zelfs met de auto komen.

Op ontdekkingsreis in je eigen achtertuin. Gewapend met kompas, klamboe en klewang gaat De Orkaan op zoek naar de wildste stukken Zaanstreek.

Ver is het niet, maar wel ontoegankelijk en onbegaanbaar, en soms zelfs verboden. Geen uitje voor mietjes, watjes en Landallers. Wie het Jagersveld en het Twiske al doorkruist heeft, is niet voor één gat te vangen: slagbomen trotserend, tijgerend onder prikkeldraad en per kano als het moet.

Expeditie 9: Westerdijk Kalverpolder

Het is ‘verse’ rimboe aan Westerdijk in de Kalverpolder. Ontstaan in de laatste jaren, in de bocht van de N515 (de Leeghwaterweg) en de Westerdijk langs de Ringvaart naar Engewormer en Wijdwormer (Noorderweg) (midden op de foto)

Links zijn ook twee oudere stukken ongerepte natuur te vinden.

9 westerdijk

Het stuk aan de Westerdijk is makkelijk te betreden, je kan zelfs met de auto naar beneden (4-wiel-aangedreven aanbevogen maar niet per se nodig) of met de fiets of lopend, over het hek klimmen en je bent er. Mag dat? Geen idee.

rimboe kalverpolder