Het Zaans Museum heeft uit de privé-collectie van de familie’s Swart en Molenaar een verzameling verpakkingen, speel- en lesmateriaal en reclameposters van Molenaars Kindermeel gekregen.

Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw is Molenaar’s Kindermeel marktleider met meer dan 7 miljoen verkochte pakjes kindermeel. Dat is mede te danken aan de goede – zorgvuldig geteste – kwaliteit van de kindermeel, en de vele positieve aanbevelingen van artsen en verpleegkundigen. Maar ook de goede ervaringen van ouders van jonge kinderen, de heldere reclames en de zeer redelijke prijs van het product maken Molenaar’s Kindermeel tot een begrip aldus het Zaans Museum.

De schenking komt van Neeltje Bleker-Swart en Maarten Molenaar. Ze zijn familie van Pieter Molenaar en Gerbrand Swart die in 1888 in Westzaan de firma P. Molenaar & Co oprichtten. Neeltje Bleker-Swart en haar echtgenoot Otto Bleker onderzochten de geschiedenis van het familiebedrijf en verzamelden veel verpakkingen, speel- en lesmateriaal en reclameposters van Molenaar’s Kindermeel.

Naar aanleiding van het onderzoek verschijnt op 30 oktober hun boek Molenaar’s Kindermeel over de geschiedenis van het familiebedrijf.

Op zondag 4 november vertelt auteur Otto Bleker de geschiedenis van Molenaar’s Kindermeel, aanvang 14 uur. Aanmelden via info@zaansmuseum.nl.

Een greep uit de collectie van Molenaar’s Kindermeel van 30 oktober tot en met 31 januari 2019 te zien in het Zaans Museum.