Morgen (en overmorgen) staken de bussen

In oktober werd ‘een pittige winter’ beloofd en daar is ‘t: de gesprekken die de afgelopen tijd tussen vakbonden en werkgevers in het streekvervoer werden gevoerd, reden zich vast. 

FNV wilde een loonsverhoging en maatregelen om de werkdruk te verlagen. Dat bleek te veel gevraagd. En daarom zien de vervoerders nog maar een uitweg: het werk neerleggen: 

‘Dat doen onze leden het liefst niet. Ze weten dat veel mensen afhankelijk zijn van het ov, maar de werkgevers laat ze geen keus.’

Morgen (donderdag) en ook vrijdag zullen bussen niet, of zeer onregelmatig rijden. 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • E. Renkema

  Veel scholieren danken de FNV die het woord “staken” met de paplepel binnen hebben gekregen. Diverse scholieren zitten in de toetsweek en hebben dus moeite om de locaties te bereiken.

  • l. Boonstra

   U bedoelt dat de chauffeurs gewoon Ja en Amen moeten zeggen en vooral geen actie mogen voeren.

  • beetje slappe reactie. altijd als iets anders gaat dan ” normaal ” is het altijd fout, niet goed. je in een ander verplaatsen is klaarblijkelijk erg moeilijk.. en jouw probleem is echt peanuts en makkelijk oplosbaar. kijk eens verder dan je eigen ik.

   • E. Renkema

    Even goed mijn reactie lezen! Ik heb het niet over de chauffeurs maar over de FNV die het woord “staking” met de paplepel hebben binnengekregen. Zij gaan door roeien en ruiten en kijken niet naar de gevolgen van hun stakingshobby. Misschien eens een voorbeeld nemen aan de CNV, zij proberen nog steeds tot een oplossing te komen middels gesprekken.

  • Robert Koopman

   ik heb een bloedhekel aan, in dit geval buschauffeurs, die andere mensen belemmeren naar werk, school, ziekenhuis,familie etc te gaan. als je aandacht wil doe dan je werk en laat de klanten geen gebruikmaken van hun ov kaart dus gratis rijden. De abonnement houders hebben dan pech maar kunnen wel gebruikmaken van het ov.

   • l. Boonstra

    Dat zouden ze wel willen maar je vrienden van de rechtse rechtbank hebben dat verboden. Dus blijft niet rijden als enige optie open. Dus klagen bij de vervoerder.

 • Robert Koopman

  Bah I. Boonstra. “Je vrienden van de rechtse rechtbank” Mijn reactie is namelijk zeer sociaal en ik ben van mening dat het dus asociaal is om mede mensen tegen te houden om zich te kunnen verplaatsen. Een andere optie kan ook zijn minder te rijden, dat zou ook de linkse rechtbank accepteren.

 • Jan Schaap

  Heerlijk lezen, die hokjesgeestdiscussies.😚

  • l. Boonstra

   Je mag het hokjes denken noemen maar als iedere keer weer dat “gratis” rijden wordt opgevoerd dan mist er iets aan de historische kennis van de klagers. Al zou in deze tijden de rechter wel eens een ander besluit kunnen nemen . Maar dan moeten de klagers dat wel aanbrengen bij de rechtbank.

 • Gerrit Vinke

  Staken is een recht en geen gunst afgegeven door werkgevers, en het is ook een laatste middel om je doel te bereiken. Dankzij onze stakende ouders, grootouders en overgrootouders zijn de sociale voorzieningen goed te noemen heden ten dagen. En die mensen hadden het beroerder dan de latere generaties, daar betekende staken dus geen geld. Natuurlijk zullen er altijd medemensen zijn die de dupe worden of zijn van stakingen, maar dat is nu eenmaal zo.
  Stakers succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *